ΣΠΑΡΤΗ. Στις 30 Αυγούστου η ΚΝΕ Λακωνίας οργανώνει Φεστιβάλ στο Πάρκο της Ευαγγελίστριας. Στα πλαίσια προβολής του έχει αναρτήσει στην πόλη αφίσες και πανό. Όπως καταγγέλλει μέλη κομματικής οργάνωσης κατέστρεψαν ένα από τα πανό. Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Λακωνίας καταγγέλλει την ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι το βράδυ της 24ης Αυγούστου βρώμισαν με τα εμετικά σύμβολά τους, πανό που είχε αναρτήσει η οργάνωση στην είσοδο της Σπάρτης κοντά στη γέφυρα, το οποίο προπαγάνδιζε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 30 Αυγούστου. Τα θρασύδειλα φασιστοειδή, τα οποία βγήκαν από τις τρύπες τους, γελιούνται αν νομίζουν ότι η ΚΝΕ θα μείνει άπραγη.
Καλούμε τους νέους και το λαό της πόλης με την μαζική συμμετοχή του στο 45ο Φεστιβάλ, να στείλουμε μήνυμα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, να στείλουμε μήνυμα ότι δε θα τους αφήσουμε να βρωμίσουν τα σχολεία, τις γειτονιές, την πόλη μας. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8:00 Μ.Μ.»

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται συναυλία απο τα "Κίτρινα Ποδήλατα" και ομιλία απο το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Κουτουμάνο.