ΒΑΣΣΑΡΑΣ. To Σάββατο 17 Αυγούστου στις 19:00 στο Ιερό Εξωκκλήσι του Αγίου Βασιλείου της ενορίας Βασσαρά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Χοροστάτησε ο εκ Δαφνίου καταγόμενος Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμος.
Πλήθος πιστών προσευχήθηκε στο εξωκκλήσι όπου θερμός οικοδεσπότης ήταν ο, εκ Βασσαρά καταγόμενος, Γιώργος Βαμβαλής. Οι ιερείς που συλλειτούργησαν ήταν οι πατέρες Γεώργιος Μπλάθρας και Ανάργυρος Γαλάνης, εφημέριος Βασσαρά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Θείο Κήρυγμα έκανε, τη αδεία του Επισκόπου, νεαρός δόκιμος μοναχός της Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Ανάργυρος Βαλτογιάννης (δείτε το video) .

Στη συνέχεια οι πιστοί έλαβαν ευλογία, άρτο και κέρασμα και ευχήθηκαν πάντα το Ιερό Εξωκλήσσι να είναι «ζωντανό» χαρίζοντας ευλογία και στους Πυροσβέστες που συχνά επανδρώνουν το Πυροφυλάκειο που λειτουργεί σε παρακείμενο χώρο με την φροντίδα του Γ. Βαμβαλή και ξεχωριστών υποστηρικτών. Πραγματοποιήθηκε κλήρωση για ένα κατσικάκι ενώ οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία, παρ’ όλη την ξαφνική βροχή να απολαύσουν και την μοναδική φύση.