ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Απάντηση προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσάνων Χρήστο Τσίχλη δίνει η οικογένεια του εκλιπόντος αυτοκινητιστή Γεωργιτσίου.

«Κύριε Τσίχλη, ευχαριστούμε θερμά για το άρθρο, με το οποίο εξήρατε το ήθος, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό του εκλιπόντος πατρός μας και θεωρούμε αυτό ως το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του.
Ωστόσο, οφείλουμε να απαντήσουμε σε συγκεκριμένες ανακρίβειες που αναφέρονται στο άρθρο σας, το οποίο δημοσιεύτηκε την 17η Αυγούστου 2019 στην ιστοσελίδα Notospress.gr (https://notospress.gr/article.php?id=42899).

Η πώληση του ταξί στους τρέχοντες ιδιοκτήτες ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από τον ίδιο τον θανόντα, μη μπορώντας πλέον να αντέξει το οικονομικό φορτίο του, καθώς ο ίδιος ταλανιζόταν από μια σοβαρή ασθένεια, η οποία δεν του επέτρεπε να εργάζεται και που του στέρησε εν τέλει τη ζωή˙ γεγονός γνωστό τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους ομογενείς συμπατριώτες μας.
Με πρωτοβουλία του πατρός μας και κατόπιν επικοινωνίας τη διαδικτυακή ομάδα Γεωργίτσι Λακωνίας – Georgitsi Laconias σε γνωστό κοινωνικό μέσο, αναρτήθηκε δημοσίευση–πωλητήριο για το ταξί. Μάλιστα η επιλογή της δημοσίευσης του πωλητηρίου διαδικτυακά και ειδικότερα στη συγκεκριμένη σελίδα ήταν συνειδητή, διότι αυτή είναι και η πολυπληθέστερη ομάδα που σχετίζεται με το Γεωργίτσι. Πέραν όμως της συγκεκριμένης ανάρτησης, πωλητήριο είχε και το ίδιο το ταξί ενώ ο εκλιπών ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού, μόνιμους και μη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και δια του προσωπικού, όταν του το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του.
Αξίζει να τονιστεί ότι το ταξί διατηρεί την έδρα του Γεωργιτσίου Λακωνίας και κατόπιν της πώληση του, εν αντιθέσει με τα όσα ψευδώς αναγράφετε. Οι νέοι ιδιοκτήτες το έχουν γνωστοποιήσει στους συμπολίτες μας με την έκδοση καρτών και φέιγ βολάν, που διένειμαν οι ίδιοι στο χωριό, καθώς και με τη δημιουργία διαδικτυακής σελίδας στο Facebook (ένα από τα ευρύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αποκλειστικά για το ταξί αμέσως μετά τη μεταβίβαση του σε αυτούς.
Η πώληση του ταξί ήταν συνέπεια μιας οδυνηρής απόφασης από έναν άνθρωπο και την οικογένεια του, που λάτρευε τον τόπο και τη δουλειά του! Πάλεψε, παρά την κατάσταση της υγείας του, να μείνει το ταξί σε συντοπίτη μας. Ήρθε σε επαφή με όσους περισσότερους ανθρώπους γνώριζε. Έδρασε ΔΙΧΩΣ να περιμένει κάποιον «σωτήρα».
Η ασθένεια του κατέστησε επιβεβλημένη την πώληση του ταξί «σε τρίτο» όπως αναφέρετε αφού μετά από αρκετό καιρό δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον συμπολίτη μας, κάτοικο του χωριού, ούτε όταν προσφέρθηκε Γεωργιτσάνος να δωρίσει το χρηματικό ποσό της αγοράς σε όποιον συντοπίτη μας επιθυμούσε να το αγοράσει˙ γεγονός γνωστό στο χωριό.
Η αντιμετώπιση των εξόδων της μακροχρόνιας νοσηλείας και δαπανηρής θεραπείας του εκλιπόντος σε συνδυασμό με την κατάσταση που βίωνε ο θανών και όσοι ήμασταν δίπλα του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα να κρατηθεί στη ζωή, λειτούργησε καταλυτικά στην κίνηση αυτή.
Όπως αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε δεν θα ήταν δυνατή η δωρεάν παραχώρηση του ταξί στον Σύλλογο σας, όπως κατά τη γνώμη σας έπρεπε να πραχθεί ή σε οποιονδήποτε άλλο φορέα.
Ευχόμαστε ολόψυχα να μην βρεθείτε στη θέση μας να λάβετε μια αντίστοιχη απόφαση. Να είστε καλά εσείς και η οικογένεια σας».

Με εκτίμηση η οικογένεια του εκλιπόντος