Υλικά

  • 1 κιλό σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 30-40 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 30-35 γαρύφαλλα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Παρασκευή

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα μας και κόβουμε το κοτσάνι και το σκληρό κομμάτι στο κάτω μέρος. Βράζουμε τα σύκα σε νερό που τα καλύπτει για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα ξανά σουρώνουμε. Σε ένα μπώλ νερό, βάζουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια βάζουμε τα σύκα και τα αφήνουμε εκεί για 2-3 ώρες. Τα σουρώνουμε και βάζουμε από ένα αμύγδαλο και ένα γαρύφαλλο σε κάθε σύκο. Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη να βράσει και προσθέτουμε τα σύκα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και κλείνουμε την φωτιά. Τα αφήνουμε έτσι όλη νύχτα και την επόμενη μέρα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα βάζουμε να πάρει ακόμα λίγη βράση ώστε να δέσει το γλυκό μας. Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.