ΣΠΑΡΤΗ. Το επόμενο τριήμερο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση του νέου Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα σχετικά με την προοπτική συνεργασίας ή όχι με την Παράταξη του Σταύρου Αργειτάκου. Πρόταση που έγινε από τον ίδιο τον Δήμαρχο προς τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε ότι αφορά την πολιτική συμφωνία και την προγραμματική σύγκλιση των δύο επικεφαλής υπάρχει αμοιβαιότητα και εκατέρωθεν δεσμεύσεις για το κοινό αίτημα των πολιτών, ωστόσο αυτό που απομένει είναι να πεισθούν οι διαφωνούντες - και από τις δύο πλευρές δημοτικοί σύμβουλοι - και να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις από συνεργάτες του κάθε επικεφαλής που παραπέμπουν στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην διαμόρφωση της κατάστασης με βάση την ψήφο των πολιτών.
Όπως έχει διαφανεί είναι κοινή διαπίστωση ότι το μείγμα των προσώπων και οι απαιτήσεις των καιρών επιβάλουν τη συνεργασία των δυνάμεων για να υπάρχει αποτέλεσμα στον Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν υπερβάσεις, συγκλίσεις, υποχωρήσεις και συνεργασίες προκειμένου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμος Σπάρτης να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες. Αλλιώς είναι ορατός ο κίνδυνος για προβλήματα στην Διοίκηση.
Ο τρίτος συνδυασμός Βαλιώτη – Σύριζα φέρεται να απέχει χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει την εμπλοκή του αν δεν τελεσφορήσει η συνεργασία Δούκα – Αργειτάκου.
Στις 25 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής Σπάρτης αλλά οι διεργασίες μπορεί να κρατήσουν έως την τελευταία στιγμή αρκεί να απομείνει επαρκής χρόνος για κοινή ανακοίνωση και δέσμευση.