Ο προπονητής του Παναρκαδικού δεν έμεινε στο αποτέλεσμα της ομάδας του στο πρώτο φιλικό της χρονιάς, αλλά στο γεγονός ότι η ομάδα του είναι σε καλό δρόμο: «Το αποτέλεσμα και δεν το λέω όπως είθισται για να το πω, δεν λέει κάτι. Θα μπορούσε καταρχάς να υπάρχει ένα άλλο αποτέλεσμα, είτε να ηττηθούμε, είτε να έρθει ισόπαλο το ματς. Ήταν όλα ανοιχτά και δεν σας κρύβω ότι για τα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού η Κ19 του Αστέρα ήταν καλύτερη από εμάς με περισσότερη κυριαρχία στο παιχνίδι. Για κάποια μικρά διαστήματα παρουσιάσαμε κάποια μικρά δείγματα από αυτά που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο αντίπαλος μας πίεσε για αρκετό διάστημα ψηλά, κάτι που εμείς το δουλεύουμε λίγες μέρες και δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε παιχνίδι με ορθολογικό τρόπο όπως θέλω και θέλουμε. Αυτό που κρατάω είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Θανάσης Στάικος μίλησε και για την αναγκαιότητα προσθήκης ακόμα δύο παικτών στο ρόστερ: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε εκκρεμότητες, ελλείψεις και κενά. Χρησιμοποιήσαμε κάποια νέα παιδιά όπως ο Δημήτρης Δαύρος, ένα παιδί που και μικρό είναι και δεν είχε ποτέ συμμετοχές. Η ομάδα χρειάζεται τρεις προσθήκες. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω πόσο εφικτό είναι να γίνουν. Σίγουρα προέχει η απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού και ενός μεσοαμυντικού. Αυτές οι δύο προσθήκες πρέπει να γίνουν οπότε πιστεύω ότι τις επόμενες δέκα μέρες να έχουν γίνει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά όλοι μαζί.».

Ο προπονητής του Παναρκαδιού δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο τον τραυματισμό του Νίκου Λυμπερόπουλου: «Η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός του Νίκου και όποιο άλλο παιδί να ήταν θα λέγαμε το ίδιο, είναι αυτό που επισκιάζει τα πάντα. Δεν σας κρύβω πριν το πρώτο φιλικό για εμάς, είχα πει και στους ποδοσφαιριστές ότι προέχει να είμαστε υγιείς στο τέλος του παιχνιδιού. Βέβαια δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτούς τους παράγοντες. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο Νίκος μετά από ένα ή ενάμιση μήνα θα επανέλθει και πάλι μαζί μας και σίγουρα τα υπόλοιπα παιδιά θα κάνουν τα πάντα να αναπληρώσουν το κενό του , αλλά και για να δείξουμε ότι έχουμε βάθος σαν ομάδα.».