ΣΠΑΡΤΗ. Για πρώτη φορά στη Σπάρτη, δημόσια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια γαστρονομική διαδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα. Πρόκειται για ότι θα ζήσουμε στο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» στις 7 Σεπτεμβρίου στο «Κτήμα Νερόμυλος» που διοργανώνει ο νεοσύστατος «Σύνδεσμος Σπαρτιατών».

Το ταξίδι ξεκινά με τον Μέλανα Ζωμό από αυθεντικά προϊόντα της Σπάρτης με βάση την συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση για το ξεχωριστό και ιστορικό αυτό ενδιαίτημα των αρχαίων Σπαρτιατών.
Το ταξίδι συνεχίζεται με το παραδοσιακό παστό χοιρινό που χαρακτηρίζει την γαστρονομία της παλαιότερης Σπάρτης σε συνδυασμό με το λουκάνικο πορτοκαλιού που είναι πλέον ονομαστό.
Το ταξίδι καταλήγει στη σύγχρονη εκδοχή του εθίμου των χοιρινών με την ψητή μπουζοπούλα σήμα κατατεθέν των λαϊκών πανηγυριών και γιορτών.

Το «Κτήμα Νερόμυλος» έχει αναλάβει τον μπουφέ για το ταξίδι γεύσεων με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Φρέσκου Χοιρινού Κρέατος «Τσικάκης – Γιαννόπουλος α.ε.». Ο οίνος της βραδιάς χορηγία από τους «Αμπελώνες Γιαννόπουλου».