ΣΠΑΡΤΗ. Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Η Σπάρτης» είναι η μετονομασία της Αθλητικής Ένωσης Πελλάνας – Καστορείου. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε ανοικτή συγκέντρωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Σκαφιδάς.
Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Sparta Inn τα μέλη της Διοίκησης της ΑΕ Πελλάνας – Καστορίου παρουσίασαν το νέο όνομα, το νέο σήμα και τη νέα εμφάνιση της ομάδας.

Ο Γιώργος Σκαφιδάς απευθυνόμενος τόσο στους φιλάθλους όσο και στα ΜΜΕ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πλέον η ομάδα θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής κι ενότητας και τόνισε ότι ήρθε η ώρα για μια ένδοξη πορεία και στο ποδόσφαιρο της πόλης με την ομάδα «Η Σπάρτη». Απευθύνθηκε στους φορείς αλλά και στους φιλάθλους ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι η ομάδα να απαρτίζεται από Λάκωνες ποδοσφαιριστές.

«Θέλουμε οι φίλαθλοι να γίνουν φίλοι του Συλλόγου» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην κάρτα φίλου της ομάδες αξίας 40€.

«Η δύναμη της ομάδας είναι ο φίλαθλος κόσμος» ανέφερε ο Γ. Σκαφιδάς και δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες αρκεί να είναι προς όφελος της ομάδας και της πόλης.
Σε 10 ημέρες αρχίζουν οι υποχρεώσεις της ομάδας με φιλικό (Καλαμάτα) και αγώνα Κυπέλλου οπότε κάλεσε τους φιλάθλους στο γήπεδο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι «σκοπός της ομάδας είναι να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο» και εξήγησε πως όταν ζητά στήριξη δεν εννοεί μόνον την οικονομική. «Θα αποδείξουμε ποια είναι η δυναμική της Σπάρτης που θα στέκεται με καθαρότητα και αξιοπρέπεια στην Κατηγορία της. Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε την προηγούμενη ομάδα της πόλης» απάντησε σε σχετική ερώτηση και τόνισε ότι οι μεταγραφές είναι στοχευμένες χωρίς να αποκλείονται μελλοντικά και διορθωτικές κινήσεις. «Δεν κυνηγάμε το μεγάλο όνομα αλλά σωστούς επαγγελματίες» ανέφερε και υπογράμμισε ότι η ομάδα δεν είναι επιχείρηση που έχει στόχο το κέρδος γι αυτό και τα 40€ για κάρτα φιλάθλου είναι ποσό για να πάει ο κόσμος κοντά στην ομάδα. Θα υπάρχουν και εισιτήρια διαρκείας με 100€ ενώ θα εξετάσει την μετατροπή την κεντρικής κερκίδας σε vip με ιδιαίτερες παροχές. Κλείνοντας ο Γ. Σκαφιδάς υποσχέθηκε όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς να κρύψει την επιθυμία του η ομάδα να πάρει το Πρωτάθλημα.

Το νέο σήμα της ομάδας έχει μέσα στο «Λ» της Λακεδαίμονος την Σπαρτιατική περικεφαλαία, τους Διόσκουρους και στο φόντο το κυανέρυθρο χρώμα.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Τα γραφεία του Π.Σ. «H Σπάρτη» βρίσκονται δίπλα από την Τράπεζα Πειραιώς, στον 1ο όροφο, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 43, στη Σπάρτη. Τα γραφεία είναι ανοικτά καθημερινά από τις 10 έως 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 έως τις 8.