Φοιτητική απόβαση στο κέντρο Υγείας Αρεόπολης14-08-2019 07:50   

ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Για άλλη μια χρονιά φοιτητές ιατρικής βρέθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν στο πλευρό των ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης. Φεύγοντας πήραν μαζί τους γνώσεις και εμπειρίες αλλά αφήσαν πίσω τους λίγες λέξεις ο καθένας για όσα συνάντησαν στο μανιάτικο τοπίο και στη μονάδα υγείας του.

«Ένα δεκαήμερο ταξίδι που μας γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία και μας έφερε πιο κοντά σε όσα ονειρευτήκαμε επιλέγοντας το δρόμο της ιατρικής επιστήμης…», «Σε μια χώρα που δοκιμάζεται από την κρίση συνειδητοποιούμε πως η ιδιωτική πρωτοβουλία που φτάνει την αυταπάρνηση υπερνικά κάθε εμπόδιο και κατορθώνει λαμπρά επιτεύγματα», «αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι η ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατεί, γεγονός που καθιστό το κέντρο αξιοζήλευτη για έναν μελλοντικό αγροτικό γιατρό».

Στις λέξεις των φοιτητών προστέθηκαν και οι θερμές τους ευχαριστίες προςτον κ. Ανάργυρο Μαριόλη, τον διευθυντή αλλά και όλη την ομάδα του Κ.Υ. Αρεόπολης. Σε αυτό το σημείο σας παραθέτουμε την επιστολή του κυρίου Μαριόλη.

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ιατρική Απόβαση - 2019", φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2019.

Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση - 2019" διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών και παραθεριστών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που διαχρονικά εκπαιδεύει φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων «Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Γενική/Οικογενειακή Ιατρική» σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που δέχονται φοιτητές Ιατρικής.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ