ΣΠΑΡΤΗ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο πλαίσιο του καθιερωμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Φύση, μνημεία και άνθρωποι στο φως του φεγγαριού» την Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Aρχαίας Σπάρτης

Ο αρχαιολογικό χώρος της Ακρόπολης της Αρχαίας Σπάρτης με ανεκτίμητη ιστορική, πολιτιστική και αισθητική αξία, αποτελεί και ένα σημαντικό φυσικό σύνολο στις παρυφές του αστικού ιστού.
Το φυσικό περιβάλλον του χώρου, με τον πυκνόφυτο ελαιώνα που αγκαλιάζει τα μνημεία και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με την απρόσκοπτη θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα και στα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την αισθητική εμπειρία του κάθε επισκέπτη που αναζητά τη σύνδεση και τη γνωριμία με το παρελθόν του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν:

Συναυλία της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τίτλο
«Τραγουδώντας στην Πανσέληνο τον έρωτα και το κρασί»
Ερμηνεύουν: Γεωργία Αγγέλου, Μαρίνα Βολουδάκη
Μουσικοί: Πάρης Μαμμάς (κλαρίνο, σαξόφωνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο), Ξένια Δικαίου (φωνητικά, κιθάρα) και η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη στο πιάνο.

Ώρα έναρξης: 21:00

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφιών από τη φύση του αρχαιολογικού χώρου στις όψεις του παλαιού κτηρίου της Δεξαμενής.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 19:30.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.