ΚΑΡΙΤΣΑ. O Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καριτσιωτών Λακωνίας, παρουσίασε στη γενέτειρα των Αετών, στην αετοφωλιά - Καρίτσα, το Σάββατο 10 Αυγούστου και το βιβλίο «Οι Αετοί της Καρίτσας» του Βασίλη Γ. Βλαχάκου. Το πρώτο πεζογράφημα του συγγραφέα μετά από εφτά ποιητικές συλλογές του, παρουσίασε ο Ταξίαρχος ε.α.- εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Στρίκος.

Ένα αφηγηματικό βιβλίο, πέρα για πέρα αληθινό, βιωματικό, ζωντανό με καρδιά και ψυχή, ιδρώτα και αίμα. Δικαιώθηκαν οι Καριτσιώτες που κατέκλυσαν την μικρή πλατεία του χωριού, μόνιμοι κάτοικοι, Σπαρτιάτες αλλά και ομογενείς.

Οι ήρωες ξεχώριζαν για τη μοναδικότητα, ιδιαιτερότητα και γενικά με την «οδύσσεια» ζωή τους στα ρουμάνια του τόπου. «Δυο αδέρφια, που θύμιζαν πρόσωπα από τη μυθολογία, με κοινά χαρακτηριστικά την υπερβολική σωματική τους διάπλαση και υπερφυσική τους δύναμη, σωστοί γίγαντες, μα δυο διαφορετικοί χαρακτήρες…»

Ο συγγραφέας αφήνει στο χαρτί να τρέξει η αυθεντική διήγηση και να σε συνεπάρει σε εποχές και ήθη που δείχνουν τόσο μακρινά αλλά και τόσο δικά μας. «Αναστήθηκε» η Καρίστα όσο διαρκούσε η παρουσίαση και θα ξαναζωντανεύει σε κάθε ανάγνωση του βιβλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έσφιγγαν το χέρι του συγγραφέα στο άλλο χέρι κρατούσαν το βιβλίο που απρόσμενα εξαντλήθηκε.

Προσεχώς στο notospress.gr εκτενές ρεπορτάζ