Συναγερμός στην Πελοπόννησο! Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Λακωνία, Αρκαδία, Κύθηρα12-08-2019 08:10   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για τo Σαββάτο 10 Αυγούστου  2019  προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5 & 4) για όλους τους Δήμους της   Π.Ε. Λακωνίας.

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 5  & 4 οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες το Σάββατο 10 Αυγούστου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Oι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή ιδιαιτέρως σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε Δασικές περιοχές σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.  3693/09-08-2019 έγγραφο του  Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Οι περιοχές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. Γ.Α 173889/234/2-7-2018 με ΑΔΑ: Ψ0ΦΣ7Λ1-1ΓΔ απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Τέλος συνιστούν σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον χάρτη σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Δήμος Μονεμβασιάς, Κεντρική Αρκαδία, Αργολίδα, μέρος της Κορινθίας και τα Κύθηρα. Η υπόλοιπη Πελοπόννησος έχει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καλούνται οι πολίτες να είναι εκτός από προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να ειδοποιούν τις αρχές αφού βεβαιωθούν για την αναφορά τους.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ