ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Σαράντα άνθρωποι έχουν καταφύγει στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης για να λάβουν τις ιατρική περίθαλψη από το «άγγιγμα της θαλάσσιας χελώνας». Τη συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιεί ο Διευθυντής του Κ. Υγείας κ. Ανάργυρος Μαριώλης για το δάγκωμα της θαλάσσιας χελώνας. Το όμορφο αυτό πλάσμα του νερού έχει επιλέξει το μαγευτικό Λιμένι στη Μάνη για καταφύγιό και η παρουσία του ανθρώπου κάθε άλλο παρά την αποθαρρύνει.

Η εξοικείωση της θαλάσσιας χελώνας με τον άνθρωπο σύμφωνα με τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έχει να κάνει με την πρόσληψη τροφής. Το notospress είχε ενημερώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα τις συστάσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ, του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, για το θέμα αυτό. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ταΐζει τις θαλάσσιες χελώνες αρχικά γιατί τους κάνει κακό και σε δεύτερη φάση γιατί οι χελώνες συνδέουν τον άνθρωπο με την τροφή τους. Η θαλάσσια χελώνα δεν είναι εξημερωμένο ζώο και δεν πρέπει να λογίζεται ως τέτοιο και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ταΐζεται από τον άνθρωπο.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των επιθέσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ανάργυρου Μαριώλη, στο Open, κάθε ασθενής που φτάνει στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης από δάγκωμα χελώνας αντιμετωπίζεται διαφορετικά και ανάλογα με το ιατρικό του ιστορικό. Συνήθως οι θαλάσσιες χελώνες φέρουν σαλμονέλα στα δόντια αλλά και στο κέλυφός τους και ο πολίτης για την αντιμετώπιση του δαγκώματος μπορεί να πάρει αντιβίωση, αλλά και να του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός.