Yλικά
• 2 φλ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
• 1 πράσινη σαλάτα
• 1 ματσάκι ρόκα
• 4 λιαστές ντομάτες Λακωνίας
• 4 φέτες πεπόνι Τραπεζοντής (κομμένο σε τρίγωνα)
• 4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
• 1/2 φλ. φλούδες πικάντικη γραβιέρα
• 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
Για τη σως
• 1/3 φλ. Ελαιόλαδο Λακωνίας
• 3 κ.σ. μπαλσάμικο Μεσσηνίας
• 2 λιαστές ντομάτες Λακωνίας
• 1/2 κ.γλ. μέλι Ταϋγέτου
• 1 πρέζα αλάτι Μάνης

Παρασκευή
Για τη σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.
Στρώνουμε το πεπόνι γύρω - γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.