Μεγάλη διάκριση για τον 13χρονο Σπαρτιάτη Νίκο Σκιαδά στη Νέα Υόρκη

Κατέλαβε την 7η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft08-08-2019 09:34   

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη ξεχώρισε ο Σπαρτιάτης Νίκος Σκιαδάς. Ο 13χρονος μαθητής που προέρχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης, κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.  Μαζί του ο  Έλληνας μαθητής της γ' λυκείου από την Αθήνα, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint, ενώ ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Οι τρείς Έλληνες αφού πιστοποιήθηκαν αρχικά στο Microsoft Office Specialist πήραν μέρος στους περιφερειακούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στις αρχές καλοκαιριού στην Ελλάδα, και κατέλαβαν όλοι την 1η θέση, ο καθένας στην κατηγορία του. Η πρωτιά αυτή τους έδωσε το "εισιτήριο" και την πρόκριση για τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος ο τελικός γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Στον τελικό διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν 155 μαθητές από πενήντα διαφορετικές χώρες. Στους εθνικούς προκριματικούς γύρους συμμετείχαν συνολικά 850.000 μαθητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, από 119 χώρες από όλο τον κόσμο, όπου συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint.

Την φωτογραφία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγιώτης Ασλανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - Καθημερινή

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ