Εορταστικό τριήμερο στο Παρδάλι Λακωνίας10-08-2019 09:00   

ΠΑΡΔΑΛΙ. Τρείς μέρες γιορτή ξεκινάνε την 21η Αυγούστου στο όμορφο Παρδάλι. Το γραφικό χωριό των Βόριων Δήμων διοργανώνει ένα εορταστικό τριήμερο 21-22 και 23 Αυγούστου. Ο πολιτιστικός σύλλογος Παρδαλίου «Άγιος Δημήτριος» προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο μόλις 15 λεπτά από την πόλη της Σπάρτης. Μουσική, φαγητό και ποτό κάτω από τα αστέρια. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 

«    α) Προπαραμονή της Παναγιάς, 21/8, στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, θα δοθεί παράσταση σκιών, ο γνωστός από τα παλιά «Καραγκιόζης», αυτός ο τέλειος τύπος ανθρώπου του λαού, που εμφανίζεται πότε ευφυολόγος, τραγουδιστής, καλόκαρδος, πατριώτης, πολιτικός, ετοιμόλογος, ερωτιάρης και πότε πλούσιος, πτωχός, κουτός και παλικαράς!

    Η παράσταση που θα ξεκινήσει στις 21:00, θα προσφερθεί δωρεάν και ελεύθερα σε μικρούς και μεγάλους.

β) Παραμονή της Παναγιάς, 22/8, στον ίδιο χώρο, στις 20:00, θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου του συγχωριανού μας Νίκου Μοιράγια, που έχει τίτλο: «Παρδάλι Λακεδαίμονος», Θύμησες και Σημειώσεις, (Ιστορικές και Λαογραφικές Αναφορές).

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νεάπολης Βοιών.

γ) Ανήμερα της Παναγιάς, 23/8, ένα «καυτό» πανηγυρικό «ξεφάντωμα», με μουσικά ακούσματα και τραγούδια όλων των ειδών και των εποχών, από ένα θαυμάσιο μουσικό συγκρότημα, θα μας ταξιδεύσει …… μέχρι τα ξημερώματα!

     Εκεί, κάτω από τους ήχους της μουσικής και των τραγουδιών, μέσα στο θαυμάσιο φυσικό τοπίο, θα έχετε την ευκαιρία να χορέψετε και να γευθείτε τις προσφορές του συλλόγου μας, που είναι  η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα νόστιμα σουβλάκια, οι δροσερές μπύρες και τα αναψυκτικά!»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ