Υλικά

1 ολόκληρο χοιρινό καπνιστό ζαμπόν περίπου 2-3 κιλά Tσικάκης - Γιαννόπουλος
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
4 πορτοκάλια Λακωνίας
2 κουταλιές της σούπας μέλι Ταϋγέτου
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη με μελάσα
3 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους
γαρίφαλα ολόκληρα
3 κουτάκια μπύρα

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το χοιρινό από πάνω και πλάγια διαγώνια σχηματίζοντας ρόμβους.
Σε κάθε ρόμβο που θα σχηματιστεί καρφώνουμε από ένα γαρίφαλο.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζουμί από την κονσέρβα του ανανά και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες τα στρογγυλά κομμάτια του ανανά γύρω από το χοιρομέρι.
Στο μπολ με τον χυμό βάζουμε εκτός από την μπύρα και τα υπόλοιπα υλικά και τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια αφού πρώτα πάρουμε το ξύσμα τους και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία σχάρα κόβουμε τα άλλα δύο πορτοκάλια σε φέτες τα βάζουμε στην σχάρα και ακουμπάμε επάνω το χοιρινό.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρινό πολύ καλά ώστε να εισχωρήσουν τα υγρά στις εγκοπές.
Ρίχνουμε την μπύρα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου βρέχοντας ανά δέκα λεπτά το μπούτι με τους χυμούς από το ταψί και βάζοντας από πάνω με το πινέλο την σως που είχατε φτιάξει.
Αφού ψηθεί το αφαιρούμε από την σχάρα και παίρνουμε όλα τα ζουμιά από το ταψί σε μία κατσαρολίτσα.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε το χοιρινό επάνω σε μεγάλο ξύλο και κόβουμε λεπτές φέτες.
Γαρνίρουμε με πιλάφι και την καταπληκτική σως.