ΛΑΚΩΝΙΑ. H Iερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει καθιερώσει κάθε χρόνο, τον μήνα Αύγουστο, την πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμή της Λακωνικής Ομογένειας. Με δεδομένο ότι κάθε Αύγουστο εκατοντάδες Λάκωνες Ομογενείς από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, κ.α. επισκέπτονται την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος έκρινε ότι είναι η κατάλληλες ημέρες κάθε χρόνο για να εκφράσει η κοινωνία ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη που της προσφέρει η Λακωνική Ομογένεια.
Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος «δεν υπάρχει Θεία Λειτουργία που να μην αναφέρω και μνημονεύω τους Λάκωνες αδελφούς μας στο εξωτερικό. Ανθρώπους που έφυγαν απ’ εδώ φτωχοί και όχι μόνον επιβίωσαν αλλά προόδευσαν και πέτυχαν στη ζωή και ποτέ δεν ξέχασαν τον τόπο τους…». Ανέφερε επίσης « οι αδελφοί μας ομογενείς δεν έχουν ανάγκη το σπίτι ή το φαγητό μας, έχουν επάρκεια, αλλά αυτό που είναι χρέος και αναγκαίο είναι η από μέρους μας αναγνώριση της προσφοράς τους με ένα ευχαριστώ…».
Ο κ. Ευστάθιος κάλεσε τους Λάκωνες που γνωρίζουν ποιοι ομογενείς και πότε έρχονται στη Λακωνία να τους ενημερώσουν ότι την Δευτέρα 19 Αυγούστου το απόγευμα στον χώρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Μαγούλα πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν τους από την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.