ΚΥΘΗΡΑ. Μια ακόμη γενναία κίνηση πραγματοποίησε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia – THI) με σκοπό να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο οργανισμός, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το φιλανθρωπικό σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” (Pedtrauma), προσέφερε το ποσό των $60.000 ώστε να αναβαθμισθεί η παιδιατρική κλινική του κέντρου υγίειας των Κυθήρων “Τριφύλλειο” με εξοπλισμό αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων.

Αυτή θα είναι η τρίτη κλινική η οποία θα επωφεληθεί από την επιχορήγηση της ΤΗΙ, ύστερα από αυτές των Ιωαννίνων και της Καστοριάς που έχουν ήδη περάσει από την απαραίτητη αναβάθμιση.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Παππάς στάθηκε στην επίδραση που θα έχει το ποσό αυτό στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών:

“Χιλιάδες παιδιά που περνούν καθημερινά από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και των Κυθήρων κάθε χρόνο θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις και τη φροντίδα που μπορεί να τους σώσει τη ζωή, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της THI Αυστραλίας”.

Παράλληλα, πάνω από 7.300 παιδιά έως τώρα έχουν επωφεληθεί από τις βελτιωμένες εγκαταστάσεις στο ιατρικό κέντρο των Ιωαννίνων που άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός νέων που επισκέφθηκε το αναβαθμισμένο κέντρο της Καστοριάς ξεπερνά τις 5.000.

Ο νέος εξοπλισμός στο νοσοκομείο των Κυθήρων που κόστισε $10.000, αναμένεται να τεθέι στη διαθεσιμότητα του κοινού στα μέσα του Οκτωβρίου, με τους επισκέπτες να υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τους 1.000 εντός του επόμενου έτος, αφού πέραν των μόνιμων κατοίκων του νησιού υπάρχουν και αρκετοί τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από το 2010, η εταιρεία Pedtrauma έχει αναβαθμίσει με σύχρονο εξοπλισμό πάνω από 50 παιδιατρικές πτέρυγες σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας, βοηθώντας πάνω από 700.000 παιδιά να επουλώσουν τις πληγές τους.

Επίσης διοργανώνει και ειδικά προγράμματα εξειδίκευσης των ιατρών στην παιδοψυχολογία και πρόληψης παιδικών τραυμάτων στα σχολεία.