ΣΠΑΡΤΗ. Συνεχίζονται οι δράσεις στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης. Οι προγραμματισμένες δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής άπτονται στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2019, με θέμα: «Για φαντάσου…» η οποία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Παράλληλα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική, που πραγματοποιείται στο Τμήμα Sparti Techlab της Βιβλιοθήκης.

Πρόγραμμα Δράσεων 5/8/2019 έως και 9/8/2019

Δευτέρα 5/8/2019, ώρα 10:30-12:00, ηλικίες 9-14

Για φαντάσου… Τι μπορούμε να επιτύχουμε με τα μαθηματικά.

Με τον Γιώργο Κωστιάνη, μαθηματικό.

Είναι γεγονός: Όλοι χρησιμοποιούμε τα μαθηματικά σε καθημερινές εφαρμογές είτε το γνωρίζουμε είτε όχι. Αν ψάξουμε αρκετά, θα δούμε ότι τα μαθηματικά συνδέονται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Τα μαθηματικά είναι η παγκόσμια γλώσσα του κόσμου μας, και από την αρχαιότητα ακόμα βοηθούν την ανθρωπότητα να εξηγήσει και να δημιουργήσει. Τα μαθηματικά είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τα παιδιά να τελειοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους.

Τρίτη 6/8/2019, ώρα 10:00-12:00, ηλικίες 8-15

Ρομποτική

Με τον πληροφορικό Δημήτρη Σαγιάννη.

Τρίτη 6/8/2019, ώρα 11:30- 13:30, ηλικίες 6-12

«Giraffes can’t dance»

Η Γκλίνις Μορφογενη θα μας αφηγηθεί παραμύθι στα αγγλικά και τα παιδιά θα δημιουργήσουν, θα παίξουν, θα χορέψουν.

Τετάρτη 7/8/2019, ώρα 10:30-12:00, ηλικίες 6-9

Για φαντάσου… Φύσα φύσα το φεγγάρι.

Με τις Σοφία Κουράκου, Μαργαρίτα Λαφογιαννη, Γεωργία Σούπου και Μιράντα Νέστορα, παιδαγωγούς

Το φεγγάρι, αιώνιο σύμβολο στους μύθους, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, την ποίηση και την πεζογραφία, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική. Το φεγγάρι, που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής. Το φεγγάρι, που εμφανίζεται, χάνεται, μεταμορφώνεται, μιλάει, γελάει και κλαίει στα παραμύθια και σε πολλά βιβλία για παιδιά. Ένα ταξίδι στο φεγγάρι μέσα από παραμύθια της προφορικής παράδοσης και τη λογοτεχνία.

Πέμπτη 8/8/2019, ώρα 10:30-12:00, ηλικίες 9-12

«Προστασία από τον ήλιο και τον καύσωνα»

Με τον Ηλία Βασιλάκο, Επισκέπτη Υγείας στο ΤΟΜΥ Σπάρτης

Παρασκευή 9/8/2019, ώρα 10:30-12:00, ηλικίες 8-12

Για φαντάσου… ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα του Περικλή. Με την Αλεξάνδρα Λαμπράκη, δασκάλα

Σε λένε Ασπασία, τη γάτα σου τη λένε κι εκείνη Ασπασία, κι έχεις μια φίλη κουκουβάγια, τη Γλαύκα. Παίρνετε μέρος στις γιορτές της πόλης, επισκέπτεστε τα μνημεία της πόλης, βλέπετε μια παράσταση στο θέατρο, πάτε στην Εκκλησία του Δήμου. Ξεφύλλισε τα βιβλία, μάζεψε το υλικό σου, κουβέντιασε με τους φίλους σου και πέσε με τα μούτρα στις δραστηριότητες.