Καλοκαιρινή εξόρμηση στη Βαμβακού01-08-2019 07:49   

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Η Βαμβακού αναγεννιέται και μας καλεί όλους να γνωρίσουμε τη νέα σελίδα που γράφεται στην ιστορία της!

Για το καλοκαίρι η ομάδα Vamvakou Revival σχεδίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων γεμάτο εμπειρίες, συναισθήματα και αυθεντικές εικόνες.
Ο ανακαινισμένος χώρος του Σχολείου της Βαμβακούς φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενηλίκους, όπως εκπαιδευτικά περιηγητικά προγράμματα, εργαστήρια και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως υπαίθριος κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις και λαογραφικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, προσφέρονται οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της Βαμβακούς με έμπειρο οδηγό βουνού, ορεινή ποδηλασία ενοικιάζοντας ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE και ακολουθώντας μία από τις τρεις νέες σηματοδοτημένες διαδρομές μας, και περιήγηση με mini bus ή 4x4 μέσα στο δάσος.

Επίσης, στην πλατεία της Βαμβακούς, το νέο εστιατόριο – καφέ «Βουρέικο» είναι έτοιμο να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε αυθεντικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Δημιουργήσαμε ένα χώρο που τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και αναβιώνει μοναδικά πιάτα του μακρινού παρελθόντος στον πετρόκτιστο ή το θολοσκεπή χώρο και στην πλακόστρωτη πλατεία, κάτω από τον πλάτανο.
Στον πρώτο όροφο του κτηρίου, το Βουρέικο μεταμορφώνεται και μας ταξιδεύει στη σάλα της γιαγιάς. Ένα café που φτιάχτηκε με μεράκι, θέλοντας να θυμίζει σε όλους τη φιλοξενία, το ιδιαίτερο άρωμα και τη ζεστασιά ενός αρχοντικού σπιτικού, με σύγχρονη ματιά. Απολαύστε, επίσης, τη βεράντα με θέα το καταπράσινο τοπίο.

Από 1-19 Ιουλίου, στη Βαμβακού υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας «Αθλητικά Μονοπάτια», ενώ στις 13 Ιουλίου διοργανώθηκε ο 1ος Αγώνας Χωμάτινου Δρόμου στον Πάρνωνα «Vamvakou Mountain Run», σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος». Στις 13 Ιουλίου, επίσης, ταξίδεψαν στη Βαμβακού, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες www.vamvakourevival.org


Λίγα λόγια για τη Βαμβακού

Η ηρεμία, η χαλάρωση, η αναψυχή και ο φυσικός πλούτος είναι στοιχεία που λείπουν από την καθημερινότητά, αλλά στη Βαμβακού βρίσκονται σε αφθονία. Το χωριό είναι κτισμένο το 15ο αιώνα στις πλαγιές του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 903 μέτρων, ανάμεσα σε έλατα, καρυδιές και καστανιές. Σήμερα, ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Οινούντα, του Δήμου Σπάρτης, του Νομού Λακωνίας. Έχει σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ιδιαίτερο φυσικό πλούτο και ομορφιά.

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival

Μια ομάδα νεών με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό έχοντας την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), τον Αύγουστο του 2018, ίδρυσαν την Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το εγχείρημα της Αναβίωσης της Βαμβακούς.
Ο οργανισμός οραματίζεται τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας και ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια το χωριό να σφύζει από ζωή, να ακουστούν ξανά παιδικές φωνές και να χτυπήσει το κουδούνι στο σχολείο του χωριού.


#VamvakouRevival

Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
[email protected]
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ