ΣΠΑΡΤΗ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας σε επιστολή του, ευχαριστεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ανακοίνωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου της Σπάρτης. Η νέα αυτή δωρεά του ΙΣΝ ανακοινώθηκε δια στόματος Ανδρέα Δρακόπουλου από την Βαμβακού το Σάββατο 13 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των «Διαλόγων Ιουλίου». Συγκεκριμένα, ο κ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην πρόθεση του ΙΣΝ να προχωρήσει σε δωρεά για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop. Ακολουθεί η επιστολή του Ιωάννη Παναρίτη, προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

«Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της νέας μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος για τη δημιουργία εξ αρχής νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη και τις εργασίες ανάδειξης του υπάρχοντος αρχαιολογικού μουσείου της πόλης.

Οι πολίτες της Λακωνίας είναι ευγνώμονες που το Ίδρυμα του αείμνηστου Λάκωνα Σταύρου Νιάρχου ανταποκρίθηκε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το ζήτημα της υγείας, μιας κι όπως οι εκπρόσωποί σας διαπίστωσαν, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λακωνίας στεγάζεται σε ένα παλιό κτήριο και με υποδομές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του Ιδρύματος απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά με τη νέα αυτή κοινωνική προσφορά του.

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ»