ΜΟΛΑΟΙ. Για τρίτη φορά άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν το μνημείο αφιερωμένο στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή των Μολάων. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει και καταδικάζει:

«Φασιστοειδή σκουπίδια της Ιστορίας βεβήλωσαν πρόσφατα το μνημείο προς τιμήν του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας. Με μπογιές έβαψαν τη μαρμάρινη πλάκα που θύμιζε χρυσές σελίδες ηρωισμού, που γράφτηκαν με το αίμα Κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Για άλλη μια φορά τα φασιστοειδή επιχειρούν να σβήσουν την Ιστορία του τόπου. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένα τα θρασύδειλα ανθρωπάκια γιατί το μεγαλείο και η δόξα που συνοδεύει τους εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, - 100 από την ευρύτερη περιοχή, 200 στην Καισαριανή, 11 στη Σπάρτη, 40 στην Τρίπολη, 37 στην Καλαμάτα, ως αντίποινα για την εξόντωση του Γερμανού στρατηγού Κρεζ στις 27-4-1944 εδώ στη Γκαγκανιά Μολάων από τμήμα του ΕΛΑΣ με διοικητή το Μανώλη Σταθάκη, - δεν σβήνουν με μπογιές και βανδαλισμούς.

Οι κάτοικοι των Μολάων αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι περήφανοι για μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις που έγινε στην περιοχή τους, την εξολόθρευση του Γερμανού Στρατηγού. Είναι περήφανοι για τον ήρωα συντοπίτη τους Μανώλη Σταθάκη που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Είναι περήφανοι γιατί γνωρίζουν ότι στη Λακωνία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν λογάριασε θυσίες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις με χιλιάδες νεκρούς και κατατρεγμένους για την απελευθέρωση και την προκοπή της πατρίδας.

Όλα αυτά τα φασιστοειδή, ξεσπούν στα μάρμαρα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Ενοχλούνται από το γεγονός πως το ΚΚΕ από την ίδρυση του, με συνέπεια οργανώνει την πάλη του λαού κόντρα στους ξένους
και ντόπιους δυνάστες για όλα, για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αυτοί υπηρετούν πιστά.

Η δράση των παρασίτων του φασισμού δεν μπορεί να καλύψει τα χρυσά γράμματα που η Ιστορία έχει γράψει τα ονόματα των ηρώων του λαού μας. Γιατί είναι βαθιά χαραγμένα και ποτισμένα με αμέτρητες θυσίες και ποτάμια αίματος.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές απόβλητο και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή Ιστορία. Και τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσες φορές και να βεβηλώσουν τα μνημεία των θυσιών για τη ζωή, με μεγαλύτερο πείσμα θα τα φτιάχνουμε πάλι και ακόμα καλύτερα.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στον δρόμο που χάραξαν με τη θυσία τους, όλοι αυτοί οι ήρωες του λαού μας, για για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας για μια ανώτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».