ΣΠΑΡΤΗ. Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Ν. Π. Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης κ. Θέμης Πατσιλίβας με αφορμή δημοσίευμα του notospress.gr απαντά στον νυν πρόεδρο του Ν. Π. Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης και δημοτικό Σύμβουλο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργυρόπουλο .

«Αξιότιμε Δ/ντή της NOTOS PRESS, σας χαιρετώ

Αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας την 18 -7-2019 μονομερείς απόψεις και θέσεις του κ. Αργυρόπουλου Σταύρου που με διαδέχτηκε στην θέση του προέδρου του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης για το θέμα της παράδοσης - παραλαβή του ΝΠ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ορθής ενημέρωσης των δημοτών σας παραθέτω τα κάτωθι:

1ον Ο δημοκρατικός έλεγχος και ο δημοκρατικός λόγος ασκείται στον θεσμικό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου που γίνεται διάλογος.

2ον Για πρώτη φορά από συστάσεως ΝΠ του Δήμου Σπάρτης, έγινε παράδοση – παραλαβής του ΝΠ με φακέλους των υπηρεσιών του.

3ον Για πρώτη φορά από συστάσεως ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης (20ετούς λειτουργίας του), κατετέθησαν χρήματα ταμειακού υπολοίπου στο κατά νόμο ταμείο του ΝΠ και το αίτημα του κ. Αργυρόπουλου Σταύρου για καταβολή εις χείρας του χρημάτων προερχομένων από εισφορές μελών ΚΑΠΗ, είναι παράνομο και καταχρηστικό, όπως έχω απαντήσει και με το 11337/6-6-2019 έγγραφό μου, στηριζόμενος νομικά στην με αρ. 70/2011 συστατική πράξη του ΝΠ, ΦΕΚ Β΄1646/25-7-2011.

4ον Τα μπλοκ των αποδείξεων των εισφορών των μελών ΚΑΠΗ μαζί με την ονομαστική κατάσταση των μελών ΚΑΠΗ είναι στα χέρια του κ. Αργυρόπουλου Σταύρου, αφού οι εγγραφές μελών ΚΑΠΗ συνεχίζονται.

5ον Απόρροια του επιτελεσθέντος έργου του κάθε Δημοτικού Συμβούλου είναι η αυτοδιοικητική εξορία ή η επιβράβευση με την επανεκλογή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και μάλιστα εκφραζομένη με την κατακόρυφη ψηφοσυλλεκτική πτώση ή την κατακόρυφη ψηφοσυλλεκτική άνοδο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

6ον Κυκλοφορεί επίσης με την μέθοδο της παραπληροφόρησης, πως η συμμετοχή των μελών ΚΑΠΗ του 2019 για θαλάσσια μπάνια είναι συγκριτικά μικρότερη από αυτή του 2018, αλλά αποκρύπτουν πως το 2019 το ΝΠ (ο Δήμος), δια του προϋπολογισμού του, δίνει τριπλάσια χρήματα για θαλάσσια μπάνια.

7ον Ελπίζω, πως ο χρόνος θα θεραπεύσει και θα αποκαταστήσει τα διαταραχθέντα εκλογικά και μετεκλογικά συναισθήματα.

8ον Είναι στη διάθεσή σας:

α) Το 11337/6-6-2019 έγγραφό μου,

β) Το με ημερομηνία 3-7-2019 πρωτόκολλο

γ) το με αρ. πρωτ.11441/7-6-2019 έγγραφό μου.»