ΣΚΑΛΑ. Η Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» διαμαρτύρεται έντονα προς τον κ. Διονύσιο Κουρή, προϊστάμενο Δ/σης Οικ/κης Οργ/σης 6ης Υ.Πε για την μεταφορά από το Κ.Υ. Βλαχιώτη στο Κ.Υ. Γυθείου ασθενοφόρου που είχε γίνει δωρεά από την Ένωση για τις ανάγκες του Δήμου Ευρώτα.

« Κύριε προϊστάμενε επικοινωνούμε μαζί σας μετά από ενημέρωση που μας έγινε, πως το ασθενοφόρο μάρκας CITROEN jumper 33MH με αρ.πλαισίου VF7ZBTMNB 17280743 το οποίο είχε γίνει δωρεά από το σύλλογο ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΚΑΛΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για να καλύπτει τις ανάγκες του Κ.Υ Βλαχιώτη και την αποδοχή δωρεάς με την υπ.αρ.30/6-102003 (θέμα 6ο από τοΔ.Σ του Γεν.Νοσ.Σπάρτης με αρ.πρωτ.αποδοχής δωρεάς Φ/Τ/Υ/5/13640(7/10/2003), παραχωρήθηκε προσωρινά λόγω συνταξιοδότησης του οδηγού, στο Κ.Υ.Γυθείου. Μας λυπεί ιδιαίτερα αυτή η ενέργεια, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή. Μιλάμε για τον δήμο Ευρώτα, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού, που καλύπτει περίπου 21.000 κατοίκους με πολλά χωριά περιμετρικά. Δυστυχώς ένα Κ.Υ με 4 οδηγούς, αυτή τη στιγμή να μη διαθέτει κανέναν. Από αυτούς, ο ένας μόνο συνταξιοδοτήθηκε, οι υπόλοιποι έχουν μετακινηθεί. Ένα κέντρο υγείας που το αγαπάμε και το στηρίζουμε σαν το σπίτι μας, που ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει διαθέσει περισσότερα από πενήντα χιλιάδες ευρώ συνολικά και για ξενοδοχειακό και επιστημονικό εξοπλισμό, υποβαθμίζεται συνεχώς. Με αυτές τις ενέργειες απαξιώνεται και ο θεσμός των δωρεών. Το Κ.Υ Βλαχιώτη μαραζώνει, γιατί αποδυναμώνεται από προσωπικό και εξοπλισμό, με την μετακίνησή τους προς άλλα Κ.Υ, (ακτινολογικό, οδοντιατρείο, παιδιατρικό). Παρακαλούμε θερμά να μεριμνήσετε για το αντίστροφο, δηλαδή να έλθουν οδηγοί και να επαναλειτουργήσουν τα τμήματά μας. Δικαιούμεθα σαν πολίτες μια αξιοπρεπή περίθαλψη.
Το προσωπικό καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες αλλά αυτό δεν φτάνει. θέλει και τα στοιχειώδη. Ελπίζουμε πως θα κάνετε το καλύτερο για την παραμελημένη περιοχή μας».