ΛΑΚΩΝΙΑ. Ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς φαίνεται ότι θα είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Ο Θεόδωρος Βερούτης, πρώτος σε ψήφους Σύμβουλος του Παναγιώτη Νίκα. Τεχνικός επιστήμονας που καλείται να αναλάβει την αντιπεριφέρεια Λακωνίας από την 1η Σεπτεμβρίου έχοντας εμπειρία στη λειτουργία των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Θοδωρής Βερούτης γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σπάρτη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στη διαχείριση τεχνικών έργων. Έχει λάβει εξειδίκευση από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Από το 2016 είναι ενταγμένος στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σπάρτη και στον «Καποδιστριακό» Δήμο Θεραπνών, και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης.
Είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Λακωνίας, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος της αντιπροσωπείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Μηχανικών Δ.Υ. Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κατά το έτος 2014.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε 5.498 ψήφους.