Γράφει ο Γιάννης Φλουρής

ΓΥΘΕΙΟ. Ήταν μια πανέμορφη βραδιά... Στον τόπο της γαλήνης, στην αγαπημένη μου παραλία με το ναυάγιο του Δημητρίου, κοντά στο Γύθειο...

Και αν ήμουν μόνος μου...στιγμή δεν έπληξα... Αντιθέτως η αδρεναλίνη στα ύψη, περιμένοντας το φεγγάρι να μου κάνει παρέα... Το τοπίο θεοσκότεινο, η μηχανή στο τρίποδο και το κινητό έτοιμο και αυτό... Βγήκε κατακόκκινο δίπλα ακριβώς στο καράβι, όπως το είχα υπολογίσει... Μετά τις αρχικές λήψεις, έβαλα την μηχανή να τραβάει time-lapse και συνέχισα να τραβάω φωτογραφίες με το κινητό...Μην σας παραξενεύει...Το κινητό σε μια συγκεκριμένη λειτουργία, κάνει την νύχτα ημέρα!!!

Γύρω στις 23:10 τα μάζεψα για την επιστροφή στο αυτοκίνητο, περίπου 20 λεπτά περπάτημα στην άμμο... Δεν είχα καν προλάβει να ανάψω τον φακό, όταν είδα ένα σκούρο όγκο μπροστά μου...Παραξενεύτηκα γιατί δεν θυμόμουν να υπήρχε βράχος στην αμμουδιά!!!

Σε απόσταση 2 μέτρων με κοιτούσε αυτή η τεράστια χελώνα!!!

Είπα μέσα μου... δεν θα σου ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία, βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς!!!

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν, ότι δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα και μετά από 2 - 3 λήψεις, παράτησα την μηχανή και συνέχισα με το κινητό. Θα ήθελα όσο τίποτα άλλο, να μπορούσε να μας τραβήξει κάποιος βίντεο... Με μια λέξη... πανικός!!! Κάποια στιγμή φωτογράφιζα στα τυφλά και αυτή με είχε πλησιάσει στο μισό μέτρο!!! Από ότι είδα 2 - 3 φωτογραφιες βγήκαν κάπως καλές, οι υπόλοιπες σκοτεινές και κουνημένες... Όνειρα γλυκά λοιπόν... Η ζωή είναι ωραία κοντά στην φύση!!!!