ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι πρώτοι σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του Νομού τους θα είναι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Στάθης Αναστασόπουλος γνωρίζει όσο λίγοι τα δεδομένα στη Μεσσηνία και φαίνεται ότι θα είναι και ο άνθρωπος που θα εμπιστευθεί ο νέος Περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Νίκας για την αντιπεριφέρεια.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος Διδάκτωρ Χημικός στο επάγγελμα. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ' το οποίο ανακηρύχθηκε πτυχιούχος. Το 1982, ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φυσικοχημεία, Ανόργανη Χημεία και Ενόργανη Ανάλυση στο University of Illinois at Chicago Circle στις Η.Π.Α.
Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην Αθήνα όσο και στην Μεσσηνία ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας - Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).
Η δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ξεκίνησε το 1994 όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Από το 2006 ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη, ενώ έχει διατελέσει και δήμαρχος Μεσσήνης.