ΣΠΑΡΤΗ. Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα έγινε χτες το πρωί στη συμβολή των οδών «Των 118» και Αρχιδάμου στη Σπάρτη. Ήταν λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, όταν συγκρούστηκε ένα ΙX αυτοκίνητο με ένα δίκυκλο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο νεαρός διανομέας που οδηγούσε το δίκυκλο.

Οι περαστικοί έγιναν για άλλη μια φορά μάρτυρες σύγκρουσης οχημάτων σε αυτό το σημείο, που αυτή τη φορά ευτυχώς δεν είχε σοβαρό τραυματισμό. Είναι όμως πια συχνό φαινόμενο η σύγκρουση οχημάτων σε κόμβους της πόλης της Σπάρτης. Μερικοί από τους πιο επικίνδυνους κόμβους που σημειώνονται ατυχήματα στην πόλη, είναι η συμβολή των οδών Λυκούργου και Ορθίας Αρτέμιδος (ΚΤΕΛ), Των 118 και Αρχιδάμου, Λυκούργου και Αγησιλάου, Λεωνίδου και Μενελάου και Λεωνίδου και Θερμοπυλών.

Οι οδηγοί των οχημάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε αυτά τα σημεία καθώς η έλλειψη φωτεινού σηματοδότη φαίνεται να εντείνει το πρόβλημα. Η έλλειψη ορατότητας, οι παραβιάσεις του ΚΟΚ και ο φυσικά ο ανθρώπινος παράγοντας οδηγούν συχνά σε ατυχήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, ιδιαίτερα όταν σε αυτά εμπλέκονται δικυκλιστές.