ΤΑΥΓΕΤΟΣ. Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας "ΕΥΚΛΗΣ" για άλλη μια φορά πραγματοποίησε μια επιτυχής εξόρμηση. Σε δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Την περασμένη Κυριακή (14/7) η ορειβατική ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' αποτελούμενη από 15 άτομα τόλμησε μια απαιτητική ανάβαση στο όρος Χαλασμένο στα 2.204 μ. υψόμετρο. Ξεκίνησαν από το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα με ανοδική πορεία, τερματίζοντας στην επιβλητική και απότομη κορυφή του Χαλασμένου, ένα βουνό του Ταϋγέτου, που το όνομά του το οφείλει στους κεραυνούς που δέχεται.

Η όλη διαδρομή ανόδου και καθόδου ήταν 14,66 χλμ. και οι ορειβάτες χρειάστηκαν 7 ώρες και 35 λεπτά, κάνοντας 2.9 χλμ. την ώρα!! Στην ορειβατική κοινότητα λέγεται, ότι η κορυφή του Χαλασμένου είναι η δεύτερη πιο δύσκολη μετά την κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο!!

Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τον αρχηγό της εξόρμησης, Αλέξη Χρονόπουλο, που με ασφάλεια οδήγησε όλη την παρέα σε αυτή την δύσκολη διαδρομή, έχοντας μαζί τους απόλυτη συνεργασία στο βουνό. Επίσης το μέλος της διοίκησης Γεώργιο Κότση, γιατί χωρίς την μεταφορά τους με το αγροτικό του έως το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα, δεν θα μπορούσαν, να πραγματοποιήσουν αυτή την εξόρμηση.

Όπως μας δήλωσε η πρόεδρος του Ευκλή, Ελένη Οικονομοπούλου: «Όλοι αξίζουμε συγχαρητήρια για αυτό που τολμήσαμε και η επιτυχία οφείλεται, στο ότι συνεργαστήκαμε όλοι μεταξύ μας με θετική διάθεση. Το βουνό δεν θέλει εγωισμούς, το βουνό το σεβόμαστε, για να μας δεχτεί και αυτό στην αγκαλιά του».».