Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη την Ελλάδα φαίνεται να έχει έρθει και στη Λακωνία, με τον καιρό να παραμένει άστατος και σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες, ενώ σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με βάση το δελτίο της ΕΜΥ η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Αδαμαντία Τζανετέα εξέδωσε ανακοίνωση προς του πολίτες του νομού για μέτρα προστασίας.

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο και ιδιαιτέρως πλησίον των ακτών μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων έως το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2019, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ.

Εφιστούμε την προσοχή σε αλιείς, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στη θάλασσα και στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες και εργασίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα .»