ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γεώργιος Σκαφιδάς πρόεδρος της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου με τους συνεργάτες του στη διοίκηση ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση μετονομασίας της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου σε ονομασία που θα περιέχει το όνομα «Σπάρτη» και καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης αλλά και της Λακωνίας σε συνεργασία.
Στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης στο Ξενοδοχείο Μενελάϊον το Σάββατο 13 Ιουλίου ανέπτυξαν το πλάνο δημιουργίας μιας δυνατής ομάδας που θα εκπροσωπήσει επάξια τον Δήμο Σπάρτης. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

H αναλυτική τοποθέτηση του Πρόεδρου, Σκαφιδά:
Να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.
Γνωρίζετε όλοι την επιτυχημένη πορεία της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου, την έχετε επιβραβεύσει όλοι, έχετε στηρίξει όλοι. Η πορεία αυτή φτάνει σε ένα σημείο όπου έχουμε κληθεί όλοι εμείς να αποφασίσουμε για το μέλλον της ομάδας, για το μέλλον του Λακωνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα για το μέλλον του ποδοσφαίρου του Δήμου Σπάρτης. Έχουμε πάρει μια απόφαση, η οποία έχει ανακοινωθεί από την σελίδα της ομάδας, ότι η ομάδα πρέπει να διευρύνει τις δυνάμεις της, να ζητήσει στήριξη σε όλο το Δήμο Σπάρτης, όχι μόνο στους Βόρειους Δήμους αλλά ευρύτερα σε όλο το Δήμο Σπάρτης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας με διοίκηση εμάς που στηρίζουμε όλα τα χρόνια την ομάδα αλλά και ανθρώπους που θα ενταχθούν από την περιοχή της Σπάρτης που θα θέλουν και αυτοί να βοηθήσουν στο νέο αυτό εγχείρημα. Η διαδικασία αφορά καθαρά μετονομασία της ομάδας μας, της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου, σε μια κοινή αποδεκτή ονομασία που θα φέρει το όνομα Σπάρτη. Για αυτό γίνεται και μόνο καθαρά τιμητικά για την ένδοξη ιστορία της Σπάρτης. Δεν έχουμε καμία σχέση με την ΠΑΕ Σπάρτη. Δεν γίνεται συγχώνευση των δυο σωματείων, αφορά καθαρά ονομασία της ομάδας για να ακούγεται το όνομα της Σπάρτης ευρύτερα από ένα υγιέστατο σωματείο που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι μπορεί να καταφέρει, που μπορεί να φτάσει αλλά και που μπορεί να φτάσει ακόμη περισσότερο αν ενώσει τις δυνάμεις και να φέρει τον «πικραμένο» κόσμο πάλι στο γήπεδο.
Έχουμε έρθει σε επαφή και με χρηματοδότες, εντός της Λακωνίας αλλά και στο εξωτερικό, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Παρόλα αυτά, τα πρώτα ερεθίσματα που πήρα, περιμένουν να δουν μια ευρύτερη μάζωξη όσον αφορά την διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου με ανθρώπους από την Σπάρτη, να βοηθήσουν και αυτοί δυναμικά την ομάδα. Η ομογένεια το έχει αγκαλιάσει, έχω έρθει σε επαφή με εκπροσώπους των ομογενών, προσδοκούν σε κάτι πολύ θετικό στο χώρο του ποδοσφαίρου στη Σπάρτη.
Η Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου έχει φτάσει στο ταβάνι των δυνατοτήτων της όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της. Με 185 χιλιάδες πέρυσι καταφέραμε με στοχευμένες κινήσεις να τερματίσουμε στην 5η θέση του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και να κοντράρουμε ιστορικές ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Ασπρόπυργος, ο Παναργειακός, ο Παναρκαδικός, Ένωση Ερμιονίδας και ο Α.Ο. Υπάτου.
Στις εθνικές κατηγορίες, στη Γ’ Εθνική, στη Football League πρέπει να διαθέτεις τις οικονομικές απαιτήσεις να ανταποκριθείς σε μεταγραφές, προπονητές, να υπάρχουν τα οικονομικά μεγέθη που θα καλύψουν αυτό το εγχείρημα. Η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη οικονομική δυνατότητα. Για να πετύχουμε σημαντικές διακρίσεις με παρουσία σε εθνικές κατηγορίες χρειάζεται και την οικονομική στήριξη ευρύτερα από την κοινωνία της Σπάρτης. Μέχρι σήμερα κινηθήκαμε πολύ διακριτικά, δεν ενοχλήσαμε επιχειρηματίες, επαγγελματίες σεβόμενοι την παρουσία της Α.Ε. Σπάρτης και αυτό το αντιλαμβάνεστε από τις πινακίδες που είχαμε στο γήπεδο. Δεν θέλαμε να γίνουμε εμπόδιο στην ομάδα που συμμετείχε στη Football League.
Mπορεί η διοίκηση της Α.Ε. Σπάρτης να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι όταν κλήθηκα να βοηθήσω, σαν Σκαφιδάς Γεώργιος, σαν Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου, βοήθησα με την αγορά πολλών διαρκείας καθώς με ένα σεβαστό οικονομικό ποσό για την σωτηρία της ομάδας. Δεν μπορεί να το διαψεύσει κανένας αφού τα χρήματα έχουν κατατεθεί στο τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ Σπάρτης για να έχουμε ένα αποδεικτικό στοιχεία ότι και εμείς από την πλευρά μας, παρότι είμαστε ένα σωματείο που ζητάμε ενίσχυση από τον ίδιο χώρο, βοηθάμε ταυτόχρονα την ΠΑΕ Σπάρτη να ορθοποδήσει στο πρωτάθλημα της Football League.
Εμείς είμαστε εδώ για να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Α.Ε. Σπάρτη, βρισκόμαστε εδώ γιατί θεωρούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια, με αυτά που έχουμε δείξει, ειλικρίνεια, σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και την προσφορά στη κοινωνία της Σπάρτης, ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Για να είμαστε όλοι περήφανοι για ένα σωματείο που θα φέρει στην ονομασία του τη λέξη Σπάρτη, να ξαναζήσουμε πολύ καλές στιγμές. Σε ποιες κατηγορίες και ποιες θα είναι αυτές οι στιγμές, θα το κρίνει η συμμετοχή του κόσμου και των φορέων.Να ξαναφέρουμε χαμένες αξίες από κακούς χειρισμούς άλλων ανθρώπων είτε αφορά το αθλητικό κομμάτι είτε άλλα. Θέλουμε να προβάλλουμε το όνομα της Σπάρτης.
Κάνω ένα κάλεσμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Η βοήθεια δεν σημαίνει βάζω το χέρι στη τσέπη, η βοήθεια μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Σεβόμαστε το κάθε ευρώ που θα μπει τα στα ταμεία της ομάδας.


Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Έχουμε έρθει σε επαφές, δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε κάνει το κάλεσμα, υπάρχει θετική ανταπόκριση. Θα γίνει άμεσα τις επόμενες ημέρες. Θα βοηθήσει στο δέσιμο της ομάδας και με την κοινωνία της Σπάρτης. Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, ερχόταν ο φίλαθλος κόσμος, μας στήριζε. Όταν υπάρχουν πολλές ομάδες, δεν μπορούσε ο φίλαθλος να συγκεντρωθεί σε μια ομάδα.


Για μια πιθανή ονομασία
Πιθανή ονομασία της ομάδας είναι «Α.Ε. Δήμου Σπάρτης». Το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει.


Για πιθανή συνεργασία με την Α.Ε. Σπάρτη.
Δεν έχω έρθει σε επαφή με κάποιον από τους διοικούντες της ΠΑΕ Σπάρτης. Αν μπορείτε να μου υποδείξετε με ποιον μπορώ να μιλήσω; Να έρθω σε επαφή αλλά με ποιον; Ποιος είναι ο Πρόεδρος; Ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες για την εικόνα της Α.Ε. Σπάρτης, για τις οφειλές που είναι ευρέως γνωστές; Δεν μπορώ να συνεργαστώ με ένα ΑΦΜ που έχει αφήσει οφειλές προς πάρα πολλούς επιχειρηματίες.
Η λογική η δική μου είναι ότι ξεκινώ μια προσπάθεια με το δικό μου καθαρό ΑΦΜ, εγώ είμαι υπόλογος, όποιος θέλει να ζητήσει το οτιδήποτε ξέρει ότι θα βρει τον Γιώργο Σκαφιδά και αυτός είναι υπόλογος για οτιδήποτε αφήσει η ομάδα, είτε χρέος, είτε ζητήσει μια διαφήμιση, είτε μια χορηγία. Δεν θέλω να συμμετέχω σε μια διαδικασία που για μένα δεν λειτούργησε σωστά. Δεν απαξιώνω την προσπάθεια που έγινε στη Α.Ε. Σπάρτη, ούτε έψαξα τους ανθρώπους αλλά δεν τους βρήκα. Δεν πάω να αντικαταστήσω την Α.Ε. Σπάρτη. Στόχος μου είναι να ακούγεται μέσα από την συμμετοχή του σωματείου στις εθνικές κατηγορίες το όνομα της Σπάρτης. Θέλω να διαφημίσω με τον δικό μου τρόπο την πόλη της Σπάρτης.


Για το ενδεχόμενη η Α.Ε. Σπάρτη να συμμετάσχει σε πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2019-20
Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος Σπάρτης να εκπροσωπείται από ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεσμεύομαι ότι και πάλι θα βοηθήσω μια υγιή προσπάθεια που ενδέχεται να ξεκινήσει στην Α.Ε. Σπάρτη. Αυτό δείχνει το δυναμισμό, την ειλικρίνεια μας και το πόσο αγαπάμε την Σπάρτη. Αλλά να υπάρχει μια υγιή προσπάθεια και με δεσμεύσεις από τους ανθρώπους που θα ηγηθούν την προσπάθεια αυτή. Μακάρι η Α.Ε. Σπάρτη να βρει το δρόμο της και να ανέβει πάλι τις κατηγορίες.


Για τον σχεδιασμό της ομάδας
Να αλλάξουμε λίγο το πλάνο να πουλήσουμε διαρκείας 150 ευρώ, πινακίδες των 1000 ευρώ, χορηγίες. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Σπάρτης θέλει να βοηθήσει, ποιον να βοηθήσει, υπάρχουν πολλά σωματεία, πολλά αθλήματα. Το μόνο σενάριο που είναι βιώσιμο και μπορεί να γίνει, εφόσον ο ευρύτερος κόσμος μπορεί να βοηθήσει. Μαζική συμμετοχή ανθρώπων με μια ετήσια συνδρομή αξίας 30 έως 40 ευρώ ως εγγραφή μέλους της νέας ομάδας. Με αυτή την κάρτα, το κάθε μέλος να βλέπει τους αγώνες της περιόδου, πρωταθλήματος και Κυπέλλου, χωρίς κάποιο άλλο κόστος. Η κάρτα μέλους η αξία της οποίας δεν θα ξεπερνά τα 40 ευρώ θα είναι και το διαρκείας του.
Είναι εύκολο να έχεις γραφτεί μέλος σε μια υγιέστατη ομάδα με καθαρό ΑΦΜ με 30-40 ευρώ ετήσια συμμετοχή. Η ομογένεια το βρήκε πάρα πολύ θετικό και βρήκαμε άμεση ανταπόκριση. Δεν πάμε να βγάλουμε χρήματα. Πάμε να στελεχώσουμε σωστά την ομάδα, με τεχνικούς διευθυντές, προπονητές, ποδοσφαιριστές. Ώστε να εδραιωθούμε στη κατηγορία και να αναπτύξουμε μια δυναμική και να ανέβουμε κατηγορία. Είμαστε μετρημένοι. Όταν υπάρχει συμμετοχή από τον κόσμο και οικονομική δύναμη μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σαν προσφορά στον αθλητισμό. Η βοήθεια δεν σημαίνει πάντα βάζω το χέρι στη τσέπη. Σαν παρουσία φέρνω κόσμο στο γήπεδο.

Επόμενες κινήσεις
Σαφές μήνυμα προς το κόσμο του Δήμου Σπάρτης. Θέλουμε την οικονομική του στήριξη. Εγγραφή μέλους με 40 ευρώ. Τα μέλη θα παρακολουθούν τα πάντα και θα συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια. Νομίζω ότι θα στηριχτεί η προσπάθεια και από την ομογένεια. Ο βαθμός της ανταπόκρισης θα καθορίσει τις κινήσεις της διοίκησης. Έχουμε δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας. Θα συνδυάσουμε το οικονομικό δεδομένο των μελών με την δική μας οικονομική δύναμη. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα τα γραφεία της ομάδας. Το σύνολο των ακαδημιών της Σπάρτης είναι μαζί μας.


Παρέμβαση Ηλία Ματθαίου
Έχουμε πρόσκληση από τους ομογενείς να επισκεφθούμε το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά και με πιο τρόπο και με ποια δομή θα μπορεί να προσφέρει ο καθένας.


Παρέμβαση Παναγιώτη Ζούζουλα
Η διαδικασία αλλαγής της ονομασίας απαιτεί κάποιες διαδικασίες και χρόνο. Η ομάδα έχει δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας ως Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου όπως θα γίνει και στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αμέσως θα προχωρήσει η αλλαγή επωνυμίας, είναι μια διαδικασία που απαιτεί δικαστική απόφαση, δημοσιεύσεις και απαιτεί κάποιο χρόνο, έως τρεις μήνες.