ΤΡΙΠΟΛΗ. Μέσα από το notospress.gr θα γνωρίσουμε, καταρχήν, τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου. Ζούμε βέβαια στην εποχή που τίποτα δεν πρέπει να αφήνει κανείς στην τύχη, ειδικά αν είναι γιατρός. Ο νέος δήμαρχος της Τρίπολης είναι ο Κωνσταντίνος Τζιούμης.
Γεννήθηκε στο Παλλάντιο της Τρίπολης το 1966. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στην Τρίπολη φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε την ειδικότητα της καρδιολογίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Από το 2002 ασκεί την καρδιολογία στο ΙΚΑ Τρίπολης και στο ιδιωτικό του ιατρείο, ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας.
Το 1998 εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος και αυτή είναι και η έναρξη της αυτοδιοικητικής τους σταδιοδρομίας. Το 2014 διεκδικεί για πρώτη φορά το αξίωμα του Δημάρχου Τρίπολης και τερματίζει στην τρίτη θέση.
Ο Κωνσταντίνος Τζίουμης εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρίπολης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, επικρατώντας με 51,46% έναντι του 48,54% του Ιωάννη Σμυρνιώτη.