ΣΠΑΡΤΗ. Γεμάτο το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης υποδέχτηκε τη Γλυκερία που πλαισιώθηκε με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής της πόλης. Παρόλη την αλλαγή του καιρού και την δροσερή νύχτα οι φίλοι της μουσικής ανέβηκαν στο θέατρο αρκετά νωρίς. Μάλιστα από τις 9 το βράδυ το Σαϊνοπούλειο ήταν γεμάτο και οι διοργανωτές τοποθέτησαν επιπλέον καθίσματα όπου ήταν δυνατόν για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Παρόντες εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ευάγγελο Βαλίωτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 22.00 και οι 42 μουσικοί και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου κ. Σαράντος Κανελλάκος πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή. Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Γαλανοπούλου παρουσίασε τους όλους του μουσικούς της Φιλαρμονικής που ξεκίνησαν τη συναυλία με τις εξαιρετικές φωνές και παρουσίες του Νίκου Βορίλα και της Χριστιάννας Γαλιάτσου.

Λίγο αργότερα η Γλυκερία έκανε την εμφάνισή της και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Από το πρώτο μέρος της συναυλίας ξεχώρισε η ερμηνεία της στην «Όμορφη Πόλη» και στο δεύτερο μέρος το κοινό ξεσηκώθηκε με ήχους από παλιά όπως το «Μπαγλαμαδάκι», και το «η Μαργαρίτα η Μαργαρώ».

Η μοναδική Γλυκερία έκλεισε τη συναυλία της με το παραδοσιακό «Σ' αγαπώ γιατί είσαι ωραία». Οι μουσικοί της φιλαρμονικής σηκώθηκαν όρθιοι και ακολούθησε μαζί τους σύσσωμο το κοινό του Σαϊνοπούλειο θεάτρου. Το χειροκρότημα ενώθηκε με τις φωνές όλων που τραγουδούσαν ένα μεγάλο «Σ' αγαπώ» στην καλοκαιρινή νύχτα.

Φωτογραφίες: Ηλίας Περγαντής