ΣΠΑΡΤΗ. Την απόφασή του να δημιουργήσει ένα νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δια στόματος Ανδρέα Δρακόπουλου. Ο κύριος Δρακόπουλος που βρέθηκε στη Βαμβακού και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του προγράμματος για την αναβίωση του χωριού μίλησε για το νέο νοσοκομείο. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο αρχιτέκτονας που θα αναλάβει τη δημιουργία του κτιρίου θα είναι ο διάσημος Renzo Piano, ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε και το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΙΣΝ ανακοίνωσε ότι ο διάσημος αρχιτέκτονας μαζί με τη Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα συνεργαστούν για να αναδείξουν το αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου Δημάρχου Σπάρτης, του κυρίου Πέτρου Δούκα. Ο νέος Δήμαρχος έσπευσε να συγχαρεί το ΙΣΝ για τις εκδηλώσεις στο χωριό της Βαβακούς και τη συνολική σημασία που έχουν για την περιοχή. Επίσης στη δήλωσή του ο Πέτρος Δούκας αναφέρθηκε σε όλες τις δωρεές που ανακοινώθηκαν από το ΙΣΝ. Ο κύριος Δούκας βρέθηκε στη Βαμβακού για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου και συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κκ Ευστάθιο. Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του κ. Πέτρου Δούκα:

«ΘΕΡΜΑ Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Εκδήλωση στη Βαμβακού και για όλο το Vamvakou Revival Project, που θα λειτουργήσει και σαν οδηγός ζωντάνιας και επανακατοίκησης και για άλλα όμορφα χωριά!

•Επίσης θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την ανάληψη του σχεδιασμού (από τον Renzo Piano) και της χρηματοδότησης της κατασκευής νέου υπερσύγχρονου Νοσοκομείου Σπάρτης, δίπλα στο παλιό!!

•Και για τη απόφαση του Ιδρύματος για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του παλαιού αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε να μπορούν οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν τη αρχαία Σπαρτιατική κληρονομιά, μέχρι να υλοποιηθεί κάποια πιο μόνιμη και σύγχρονη και επαρκής λύση!

•Και για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει, τη κατασκευή μιας μοναδικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Σχολής Αγιογραφίας, μαζί με τον ακούραστο Δεσπότη μας!»