ΜΑΓΟΥΛΑ. Πριν από 8 χρόνια, τέτοια μέρα, η Μαγούλα θα βίωνε μια από τις πιο τραγικές στιγμές της. Βράδυ, όπως όλα τα καλοκαιρινά βράδια. Ο Γιάννης Βάρλας έπεφτε νεκρός στο κέντρο της Μαγούλας, κτυπημένος θανάσιμα από «άγνωστους» δράστες. Λάθη, παραλείψεις, αλλοιώσεις, καθυστερήσεις είναι οι αιτίες που κράτησαν αυτό το θανατικό στα συρτάρια των αρχείων της Δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία προκλητικά υπόλογη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη βαθύτατα εκτεθειμένη. Η Ελληνική κοινωνία εμβρόντητη.
Μια οικογένεια, έχοντας συχνά απέναντι την ίδια την Πολιτεία και την ατολμία μιας κοινωνίας που ξέρει κει δεν μιλά, παλεύει να κρατήσει στο φώς τον φόνο του Γιάννη Βάρλα. Κατορθώνει δύο φορές να βγάλει την υπόθεση από το Αρχείο Αγνώστων Δραστών και σήμερα όλα δείχνουν ότι η νομική οδός που ακολουθεί η οικογένεια σύντομα θα οδηγήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σήμερα στις 19:00 θα ψαλεί Τρισάγιο στο Εικονοστάσι που δημιουργήθηκε στην μνήμη του Γιάννη Βάρλα, απέναντι ακριβώς από την είσοδο του Ιερού Ναού Ζωοδόχος Πηγή της Μαγούλας.