ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι περισσότεροι θυμούνται τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον νέο υπερυπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την εποχή που ανέλυε τις δημοσκοπήσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Πλέον ως υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει να τρέξει άμεσα την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και τις αλλαγές για να την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά του για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ηταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας GPO και θεωρούνταν, όχι άδικα, ειδήμων στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι ήταν ο άνθρωπος που προέβλεψε με απόλυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ θεωρείται ότι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη για την κατάκτηση της εξουσίας και την μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές 2019, φέρει την σφραγίδα του.

Λίγο καιρό πάντως μετά την περίοδο που έκανε καριέρα ως δημοσκόπος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας του νέου πρωθυπουργού, να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο 52χρονος Πειραιώτης, ο οποίος κατάγεται από την Λακωνία (Μάνη) διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ την φορτισμένη περίοδο 1990-1991 και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κώστα Λαλιώτη. Ηταν στο επιτελείο του την εποχή που ο κ. Λαλιώτης ήταν στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ,την εποχή του Κώστα Λαλιώτη.

Για όσους εκπλήσσονται από την συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του νέου πρωθυπουργού και ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ - ο ίδιος την δικαιολογεί ως εξής: «Από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα».