ΣΠΑΡΤΗ. Tο Σάββατο 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη», θα μιλήσει η καθηγήτρια Μilette Gaifman του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Yale της ΗΠΑ με θέμα «Η Τέχνη και Οι Μύθοι της Αρχαίας Σπάρτης».

Η ομιλία θα γίνει στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στις 20:30, Σάββατο 13 Ιουλίου. Η γλώσσα της ομιλίας θα είναι στα αγγλικά με δίγλωσση (Αγγλικά-Ελληνικά) παρουσίαση powerpoint, και περιληπτικό φυλλάδιο στα Ελληνικά. Θα ακολουθήσει μικρό κοκτεϊλ στο κήπο του Μουσείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Καθηγήτρια Milette Gaifman θα παρουσιάσει γνωστά και λιγότερα γνωστά έργα τέχνης από την Σπάρτη και θα τα συνδέσει με τους μύθους της πόλης. Στο Πανεπιστήμιο Yale, διδάσκει το δημοφιλές μάθημα «Η Τέχνη και οι Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας».

Για τον υπόλοιπο μήνα Ιούλιο προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μαζί με τους φοιτητές - εθελοντές του Γειλ σε μοναδικούς πολιτιστικούς περιπάτους στους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο, από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, στις 10:00 πμ στο Άγαλμα του Λεωνίδα και στις 13.00 στο Μουσείο.

Η πρωτοβουλία "Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη" γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τον Δήμο Σπάρτης, και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.