Κυριάκος Πιερρακάκης: Αυτός είναι ο λάκωνας, νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Χρειάζεται να κηρυχθεί ένας «ψηφιακός ανένδοτος» στη γραφειοκρατία11-07-2019 07:55   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο καταγώμενος από τη Λακωνία κεντροαριστερός και έμπιστος του πρωθυπουργού, Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις αναλαμβάνει το εξαιρετικά φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει θεμέλιο λίθο της διακυβέρνησής του.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα είναι εκείνος που καθιέρωσε τη φράση ότι χρειάζεται να κηρυχθεί ένας «ψηφιακός ανένδοτος» στη γραφειοκρατία. Θεωρείται ειδικός στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Έχει ήδη σχηματίσει ένα επιτελείο Ελλήνων και ξένων ειδικών για την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, με πρώτο στόχο, σε ορίζοντα 4ετίας, να έχουμε προσεγγίσει τον μέσον όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ψηφιακές επιδόσεις.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης γεννήθηκε το 1983. Γιός του χειρουργού Στέφανου Πιερρακάκη και της δικηγόρου Ποτούλας Στρατάκου από τις Κροκεές. Μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια. Είναι οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο MIT και στο Harvard Kennedy School.

Είναι καθηγητής στο Athens Tech College και διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις.

Υπήρξε το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τον είχε ξεχωρίσει το καλοκαίρι του 2012, όταν τον τοποθέτησε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών. Ο ίδιος ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ηλικία των 18 ετών.

Συνεργάστηκε, το 2009, με την Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας, οργανισμός που υλοποιούσε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Επίσης, υπηρέτησε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθηγητής στο Αthens Information Technology (AIT). Το 2014, υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα των δανειστών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ