Υλικά

  • Μια πατάτα
  • 500 γρ. βλίτα
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Λακωνίας

Παρασκευή

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα βλίτα. Προσοχή, πρέπει να τα ψιλοκόψουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά την πατάτα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, το αβγό, τη φέτα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τη φρυγανιά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και κάνουμε ένα μείγμα που να στέκεται.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Γυρίζουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε, τους ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε ζεστούς – ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι.