ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στο όρος Χαλασμένο θα ανέβει ο ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας «Ο Ευκλής», την Κυριακή 14 Ιουλίου. Πρόκειται για μια απαιτητική διαδρομή που καταλήγει στην απότομη κορυφή του Ταϋγέτου στα 2.204 μέτρα. Η ανάβαση έχει βαθμό δυσκολίας Β+ και η ώρες πορείας φτάνουν τις 8.30. Το όρος Χαλασμένο έχει πάρει το όνομά του από τους πολλούς κεραυνούς που πέφτουν στην κορυφή του.

Εντωμεταξύ την περασμένη Κυριακή ο σύλλογος βρέθηκε πάλι στον Ταΰγετο, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική του πλευρά. Στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του «Αγαθού Γέροντα», περπάτησαν πενήντα δύο περιπατητές διανύοντας το μονοπάτι μήκους 7,45 χλμ. στην πευκόφυτη περιοχή του Ποτεισιώνα, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Άγιο Παντελεήμονα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην νέα εξόρμηση του «Ευκλή» μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του Συλλόγου (27210 84844 και 697 425 2234). Το κόστος συμμετοχής και μετακίνησης 13 ευρώ (μέλη), 15 ευρώ (μη μέλη) και 10 ευρώ (φοιτητικό).

Στο δελτίο τύπου του συλλόγου «Ο Ευκλής» η πρόεδρός του απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα για τη συμμετοχή της περασμένης εξόρμησης.

«Η πρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου καθώς και το ενεργό στέλεχος του πεζοπορικού τμήματος Διονύσιο Καλογερόπουλο, που οδήγησε με ασφάλεια τους πεζοπόρους στο μονοπάτι, επίσης τα μέλη της διοίκησης : τον Γεώργιο Ζέρβα και την Αγγελική Ματσούκα που με υπομονή ανέλαβαν τον ρόλο της ''σκούπας'' και τον Γεώργιο Κότση που με το αγροτικό του υποστήριζε την ομάδα μέσα στους αγροτικού και δασικούς δρόμους.

Τέλος ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κοινότητας της Αρτεμισίας κ. Παναγιώτη Διονυσόπουλο, που για 3η φορά άνοιξε το Σχολείο και είδαν όλοι το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, που στεγάζεται σε αυτό.»