Πολύ ψηλά στο χάρτη των επενδύσεων σε εκτάσεις γης βρίσκεται η Λακωνία. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι στραμμένο σταθερά σε Μάνη, Ελαφόνησο και Μονεμβασιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα «Ημερησία», με τη συμβολή του κτηματομεσιτικού γραφείου E-Real Estates και η οποία δημοσιεύτηκε στο «Έθνος», το ενδιαφέρον στο νομό Λακωνίας είναι σταθερά υψηλό και ακριβό. Εκτός από το μόνιμο ενδιαφέρον που έχουν οι ομογενείς για την περιοχή, φαίνεται ότι και οι Ευρωπαίοι στοχεύουν στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας.

Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί αναζητούν ακίνητα κυρίως στην περιοχή της Μάνης και την Ελαφόνησο, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μονεμβασιά η αξία ενός σπιτιού 100 τμ εντός του κάστρου φτάνει τα 3.000 ευρώ το τετραγωνικό. Οι επενδυτές αναζητούν και παλιά σπίτια που χρειάζονται ανακαίνιση εκτός κάστρου αλλά και ορεινά αγροτεμάχια, η αξία των οποίων φτάνει τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι τιμές των ακινήτων στην χώρα φαίνεται να αυξάνονται λόγω του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών αλλά και των αγοροπωλησιών. Χαρακτηριστικά στην Αττική ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι λίγο πολύ από όλο τον κόσμο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο από τους Κινέζους, οι οποίοι αναζητούν κατοικίες για τους ίδιους αλλά και για να επενδύσουν ενοικιάζοντάς τις σε ομοεθνής τους. Μαζί μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των Ισραηλινών που στρέφετε στο κέντρο της Αθήνας αλλά τον Πειραιά που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, με στόχο να εξασφαλίσουν υπεραξίες µέσω της ανακαίνισης και της βραχυπρόθεσμης μίσθωσής τους.

Στη Θεσσαλονίκη το ενδιαφέρον στρέφετε στην πλατεία Δημοκρατίας και στις γύρω περιοχές με τους Ισραηλινούς στην κορυφή της λίστας των ενδιαφερόμενων.

Στη Μεσσηνία, λόγω του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino, η αγορά ακινήτων προσελκύει ομογενείς από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ η ζήτηση προέρχεται και από τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Το τίμημα για ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων κοντά στη θάλασσα κυμαίνεται από 250.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ στην Καλαμάτα η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος µε θέα στην παραλία ενδέχεται να αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος