Καρδαμύλη: Η ομορφιά της Μεσσηνιακής Μάνης

09-07-2019 10:06   

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ. Κάτω από τις πλαγιές του Ταΰγετου, με θέα τον κόλπο της Μεσσηνίας, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό, κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες. Εκτός από οικογένειες, πρόκειται για λάτρεις των τοπίων που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, που διατηρούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο και ξεχωρίζουν για την απλή, αλλά μεστή και γνήσια

ομορφιά τους. 

Με πετρόκτιστα σοκάκια που σε προκαλούν να τα ακολουθήσεις κι ας μη ξέρεις που θα σε οδηγήσουν, σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων, ανθισμένες αυλές με κόκκινα γεράνια, σημεία με ειδυλλιακή θέα, γραφικά, παλιά ταβερνάκια, ένα λιμανάκι ιδανικό για βόλτες και ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, αυτός ο προορισμός είναι η επιτομή των ποιοτικών διακοπών.

Το πανέμορφο σκηνικό απογειώνεται χάρη στις θαυμαστές παραλίες. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα Ριτσά με τα μεγάλα στρογγυλά βότσαλα και τα γαλάζια νερά. Αξίζει όμως να φορέσετε το μαγιό σας και για τις εξής παραλίες όπως τα Δελφίνια, τον Φονέα αλλά και το Καταφύγιο το οποίο έχει ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας και είναι ιδανικό σημείο για βουτιές από τα βράχια.

Επίσης αξίζει να νοικιάσετε ποδήλατο και να φτάσετε στην Αρχαία Καρδαμύλη ή να μπείτε στο αυτοκίνητο και κάνοντας μερικές από τις πιο ειδυλλιακές διαδρομές της ζωής σας να γνωρίσετε εξίσου πανέμορφα, πέτρινα και ιστορικά κοντινά χωριά του Ταΰγετου όπως τα Τσέρια, το Εξωχώρι, την Καστάνια, τη Μηλιά.  

Πηγή: bovary.gr

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ