Γεννημένος στις ΗΠΑ και στην πρωτεύουσα τους, την Ουάσινγκτον, από Έλληνες γονείς.

Ο πατέρας του Σαμ (Σωτήρης) γεννήθηκε στις ΗΠΑ και δούλευε στο Σικάγο ως μηχανικός.

Η μητέρα του Γεωργία γεννήθηκε στην Ελλάδα , στη Σελλασία της Σπάρτης αλλά μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου γνώρισε τον άνδρα της ζωής.

Το 1971 έφεραν στον κόσμο τον Πιτ ο οποίος θα γινόταν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Ο Πιτ Σάμπρας κέρδισε στην καριέρα του 14 Grand Slam από τα οποία τα 7 ήταν στο Wimbledon. Δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή στο Roland Garros.

Ο Αμερικανός κυριάρχησε στη δεκαετία του '90 στο Λονδίνο κερδίζοντας την κούπα από το 1993 έως το 1995 και από το 1997 έως το 2000!

Στην πορεία του έμεινε για πολλά χρόνια στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και στους τελικούς του στο Wimbledon κέρδισε μεταξύ άλλων 3 φορές τον Ιβανίσεβιτς και από μια τους Κούριερ, Αγκάσι και Μπέκερ.

Με τον Αγκάσι έπαιξαν αρκετούς τελικούς σε Grand Slam και η κόντρα τους στις ΗΠΑ ήταν κάτι σαν το Celtics-Lakers στην περασμένη δεκαετία.

Ήταν πρώτος σε τίτλους στο Wimbledon αλλά τον ξεπέρασε το 2017 ο Ρότζερ Φέντερερ. Για τον Ελβετό ήταν το είδωλο του και τον είχε κερδίσει στο μοναδικό τους παιχνίδι το 2001 στο Wimbledon.

Ο Αγκάσι έγινε ο πρώτος που έφτασε τα 14 Grand Slam και στη συνέχεια τον ξεπέρασαν με σειρά εμφανίσεως οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Στο Wimbledon έπαιξε για τελευταία φορά το 2002 ενώ λίγους μήνες μετά από το Λονδίνο κέρδισε στη Νέα Υόρκη το τελευταίο του Grand Slam.

Το ... παρατσούκλι του ήταν «Pistol Pete» και όπως έχει πει ο ίδιος τον έλεγαν και ... νυφίτσα!

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2007 για να συμμετάσχει σε τουρνουά στην Αθήνα.