ΛΑΚΩΝΙΑ. Έτη φωτός μακριά από κοσμικότητες, ρακέτες και beach bar, αυτές οι παραλίες της Λακωνίας είναι ό,τι πρέπει για ερημίτες. Αν βρεθείς λοιπόν ποτέ ως επισκέπτης, δεν έχεις παρά να εξερευνήσεις τις συγκεκριμένες παραλίες.

Άγιος Φωκάς



Στη Λακωνία o Άγιος Φωκάς βρέχεται από τα νερά του Μυρτώου, στην ανατολική πελοπόννησο, λίγο νοτιότερα της Μονεμβασιάς. Είναι μια πανέμορφη, αμμουδερή παραλία με βαθυγάλαζα νερά και ένα εντελώς νησιώτικο εκκλησάκι, τον ομώνυμο Άγιο Φωκά, χτισμένο επάνω σε ένα μικροσκοπικό νησί το οποίο συνδέει με τη στεριά ένα γεφυράκι. Οι φαν της πεζοπορίας, σημειώστε πως από εδώ ξεκινά ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι που θα σας φέρει μετά από 4 ώρες παραθαλάσσιας διαδρομής στο Σπήλαιο της Καστανιάς.

Κάποι



Ανάμεσα στη Βάθεια και τα Άλικα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της απόλυτα πέτρινης λακωνικής Μάνης, η παραλία των Κάπων έχει νερά τόσο διάφανα που θα έπαιρνες όρκο πως είναι νερά πισίνας. Καταλήγουν σε μεγάλα λευκά βότσαλα που σχηματίζουν έναν τόσο δα κολπίσκο στον οποίο φτάνεις περπατώντας ένα δεκάλεπτο στο μονοπάτι. Φέρε μάσκα, γιατί ο βυθός είναι απίστευτος, και προμήθειες γιατί φυσικά και δεν είναι οργανωμένη, για την ακρίβεια, θα την πετύχεις πιθανότατα άδεια ακόμα και Δεκαπενταύγουστο. Ο βράχος στην άκρη της παραλίας λέγεται Γαϊδουρόπετρα, και είναι ό,τι πρέπει για βουτιές από ψηλά.

Πηγή: www.in2life.gr