ΑΘΗΝΑ. Μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζέφρι Πάιατ, για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γιορτάζεται την 4η Ιουλίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση, ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι οι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ. «Η επικρατούσα άποψη στην Ουάσινγκτον είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους μας, πυλώνας σταθερότητας και προστάτης των δυτικών δημοκρατικών ιδεών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε και στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. «Σε λίγες ημέρες, η Ελλάδα θα εκλέξει την πρώτη κυβέρνηση της στη μετά την κρίση εποχή, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών και θεσμών σας, ακόμη και εν μέσω μιας οικονομικής πτώσης, με άνευ προηγουμένου διάρκεια και βάθος», είπε ο Αμερικανός πρέσβης. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιους κι αν διαλέξετε οι Ελληνες ως τους επόμενους ηγέτες σας, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πλήρως δεσμευμένοι στην επιτυχία τους», συμπλήρωσε.

Η δεξίωση για την 243η επέτειο της 4ης Ιουλίου παρατέθηκε στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας στην Αθήνα.

Το παρών από την κυβέρνηση έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Από τη Νέα Δημοκρατία, στην δεξίωση του Τζέφρι Πάιατ παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος. Από το ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. Ακόμη, στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, όπως και η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης το παρών έδωσαν ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Capital Partners ΑΕ κ. Πέτρος Δούκας, οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Βασίλης Αποστολόπουλος και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.