ΓΕΡΑΚΙ. Το Γενικό Λύκειο Γερακίου μετά την ανάδειξή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον Μάρτιο του 2019, συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Την εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζουν οι μαθητές της Β΄ τάξης: Δρούσιας Χρήστος, Χαλκιάς Περικλής και της Α΄ τάξης Ζάχος Ιωάννης, Κανάκης Νικόλαος και Σαράντη Άννα (προπονήτρια ομάδας).

Οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν μία έξυπνη και βιώσιμη πόλη (Smart City), αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες τους στη ρομποτική με σκοπό να δώσουν λύση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Ταυτόχρονα παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για την πραγματοποίηση του project.

Μετά από μεγάλη θέληση και σκληρή δουλειά διάρκειας 9 μηνών, η ομάδα κατέκτησε την 5η θέση Πανελλαδικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίως στον κ. Δημητριάδη Νικόλαο (Μαθηματικό). Ιδιαίτερα αξίζει να αναφερθεί η υποστήριξη των γονέων των παιδιών και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που υποστήριξαν ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια της ομάδας ώστε να προκριθεί στις 5 καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό συνέβαλε στη δημιουργία κλίματος στενής συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σχολείο και τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που αποτελεί σημαντική συμβολή για τη λειτουργία του σχολείου.

Η επιτυχία αυτή πλούτισε με δυνατές εμπειρίες τους μαθητές και συνέβαλλε στο να δημιουργήσει ισχυρά κίνητρα για τη συμμετοχή τους εκ νέου στο διαγωνισμό στη νέα σχολική χρονιά διεκδικώντας μια ακόμα καλύτερη θέση.