Υλικά

• 4 χοιρινές μπριζόλες Τσικάκης - Γιαννόπουλος

Για τη μαρινάδα
• 1 κ.σ. πάπρικα
• 1 κ.σ. τσίλι, μέτριο
• ½ κ.σ. κύμινο
• ½ κ.γ. ρίγανη
• ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
• ¼ κ.γ. πιπέρι καγέν
• 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα
• 2 ώριμα αβοκάντο
• 3 μέτριες ντομάτες
• ½ μάτσο κόλιαντρο (μόνο τα φύλλα του)
• 1 σκ. σκόρδου
• ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
• ½ κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. πιπέρι, χοντροτριμμένο


Παρασκευή

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και την απλώνουμε σε κάθε σημείο του κρέατος.
Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού το ψήσουμε.
Αν οι μπριζόλες είναι λεπτές, τις ψήνουμε απευθείας από το ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρευόμαστε ότι θα μείνουν ζουμερές. Αν είναι χοντρές, θα πρέπει να τις αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ψηθούν καλύτερα. Ψήνουμε τις μπριζόλες σε καυτό μπάρμπεκιου για περίπου 10 λεπτά –ανάλογα, πάντα, με το πάχος τους– γυρίζοντάς τες αρκετές φορές.

Για τη σάλτσα
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κύβους ½ εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα ζουμιά και τα σπόρια τους τις ψιλοκόβουμε κι αυτές σε κύβους ½ εκ. και τις προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε τη σάλτσα μαζί με τις μπριζόλες.