ΣΠΑΡΤΗ. Άμεση ήταν η αντίδραση του Πολιτιστικού – Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ζώων συντροφιάς στο χώρο του καταφυγίου του Ξηροκαμπίου. Εθελοντές, μέλη του Φιλοζωικού, υπεύθυνοι από τον Δήμο Σπάρτης συνεργάστηκαν χτες το απόγευμα στη δημιουργία ενός στεγάστρου για να μπορέσουν τα ζώα να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Η προσπάθεια όλων των μερών είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα παρόλες της δυσκολίες. Είναι χαρακτηριστικό, πως μέσα σε λίγες ώρες, κινητοποιήθηκαν οι φορείς και μέσω εθελοντικής προσφοράς βρέθηκαν τα υλικά για να ξεκινήσουν οι εργασίες αλλά και να ολοκληρωθούν την ίδια μέρα.

Φυσικά ο δρόμος για τη δημιουργία ενός χώρου κατάλληλου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι μακρύς και έχει κόπο. Η άμεση αντίδραση όμως σε αυτή την ανάγκη που προέκυψε γράφει με θετικά πρόσημα τις προθέσεις. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πήρε διαστάσεις που δεν τιμούν τη πόλη και τους ανθρώπους της. Όμως η αντίδραση ήταν άμεση και όπως φαίνεται όχι για τη δημοσιότητα, αλλά για την κάλυψη της ουσιαστικής, βασικής ανάγκης των ζώων.