ΛΑΚΩΝΙΑ. Eνδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του Λεωνίδα Γρηγοράκου στο notospress.gr και στο Μεσόγειοςtv ιδιαίτερα στο σημείο που ο βουλευτής Λακωνίας αναφέρεται σε μια δωρεά ασθενούς του, ύψους 2,3 εκατομμυρίων €
Ο κ. Γρηγοράκος απαντώντας σε ερωτήσεις του Ηλία Μπόνου αναφέρει ότι ως υπουργός Υγείας έκανε ότι μπορούσε για τις υπηρεσίες υγείας του Νομού που βρίσκονταν υπο κατάρρευση και τις παρέδωσε σε καλή κατάσταση στον Σύριζα. Δεν ήταν εφικτό τότε να δημιουργηθεί την ΜΕΘ. Όπως τονίζει όμως «ήρθε η ώρα, αυτό, να γίνει πραγματικότητα…»
Με μια προσωπική δωρεά ασθενούς του γιατρού Λεωνίδα Γρηγοράκου, ασθενούς που «έφυγε» και άφησε διαθήκη, με 2,3εκ.€ θα δημιουργηθεί ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σπάρτης και θα τοποθετηθεί Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Μολάων.

Με βάση την διαθήκη το ποσό αυτό θα διαχειριστούν δύο πρόσωπα, ο ιατρός κ. Γρηγοράκος και η δημοσιογράφος, διευθύντρια της ΕΡΤ κ Αλεξάκη.
Η μονάδα θα πρέπει να φέρει το όνομα του παιδιού της δωρήτριας.
Ο κ. Γρηγοράκος απαντώντας στην ερώτηση αν και πότε θα γίνουν αυτά απαντά ότι θα γίνουν είτε είναι βουλευτής είτε όχι και η διαθήκη είναι σαφής. Προσθέτει δεν ότι θα γίνουν 4 κρεββάτια ΜΕΘ. Πρόκειται για μια ακριβή μονάδα και σε κατασκευή και σε λειτουργία και το ευτύχημα είναι ότι στο Νοσοκομείο Σπάρτης υπάρχουν καλοί γιατροί, εντατικολόγοι. Εύχεται η διοίκηση του Νοσοκομείου να αποδεχθεί αυτή την δωρεά. Σημειώνει δε ότι το Νοσοκομείο Σπάρτης θα ενισχυθεί σημαντικά και από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Λεωνίδα Γηργοράκου εδώ.